AKTUELNO

Jubilarne 50. Gročanske svečanosti biće održane od 26.jula do 2. avgusta, a predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović istakao je da je ova manifestacija prilika da se kulturno i turistički promovišu potencijali opštine.

- U ovih 50 godina rasli smo od vašarskog nastupanja do manifestacije koja okuplja najpoznatije izvođače, i gde svi od najmlađih do najstarijih mogu da nađu nešto za sebe - rekao je Simonivić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je glavni akcenat na privrednom i turističkom razvoju.

- Imamo veliki turistički potencijal koji nije dovoljno iskorišćen, ova manifestacija je odskočna daska da svima koji nas posete pokažemo da možemo da zadovoljimo njihove potrebe - kazao je Simonović.

Prema njegovim rečima, Grocka se dosta promenila u prethodne dve godine, da je urađeno 50 kilometara puta, renovirane su škole, vrtići, domovi zdravlja...

Imamo veliki potencijal seoskog turizma, koji je na margini, a lepa čista sela, dobri domaćini mogu da budu pravi resurs na čemu smo krenuli da radimo i razvijamo", rekao je Simonović.

On je dodao da će na otvaranju Gročanskih svečanosti biti predstavljena skulptura Gročanke visoka 1,8 metara koja će držati voće koje simbolizuje proizvodnju voća po čemu je Grocka najpoznatija.

Predsednik Skupštine opštine Grocka Stefan Dilberović rekao je da će jubilarne svečanosti ponuditi najraznovrsniji program.

Pročitajte još: Radionica "Mali film" na Paliću

- Prvi put imamo veliki moto fest sa moto klubom Arangel iz Grocke i nastupima rok grupa, imaćemo defile motora koji će krenuti od Vinče, a obnovili smo i staru tradiciju iz sedamdesetih godina i ponovo organizujemo izbor za mis Gročanskih svečanosti - rekao je Dilberović.

On je dodao da će u okviru programa biti održan i defile oldtajmera koji kreće od Skupštine grada.

- Biće održano i tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe, gde će nagrada biti gliser, očekujemo učešće oko 100 ekipa, a ukupno procenjujemo da će manifestaciju posetiti više od 50.000 ljudi - naveo je Dilberović.

On je istakao da će za sve posetioce biti obezbeđeno pet parkinga, a da će gradski prevoz saobraćati češće.

Gročanske svečanosti će svojim nastupom zatvoriti Miroslav Ilić.

#Grocka

#Manifestacija

'