AKTUELNO

Promocija, odžana, u Vrčinu je imala humanitarni karakter. Ovom prilikom je sakupljan prilog od darovane knjige za pomoć devojčici Jovani Knežević iz Vrčina za odlazak u Rusiju na lečenje.

U izdanju Srpske pravoslavne crkvene opštine Jasenak u Smederevu objavljena je knjiga "Letnja škola veronauke". Autor knjige je profesor verske nastave Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke Ivana D. Kosta, teolog i menadžer hotelijerstva.

Ovo delo autora predstavljaju jedan studiozan, zapravo iscrpan istraživački rad i optimizam dat kroz svedočanstvo da će se veronauka još više proširiti u obrazovno-vaspitnim ustanovama, sa posebnim akcentom na vannastavnim aktivnostima.

Na promociji u mestu odakle je autor, u hramu Svetih apostola Petra i Pavla uz podršku jereja Dimitrija Veljkovića i jereja Nemanje Mudrića.

Foto: Promo

O knjizi su govorili protojerej- stavrofor profesor dr Dragomir Sando, predsednik Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i profesor Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu kao i iguman manastira Osovice Teofil Dimitrić.

O ovom projektu kao i knjizi govorio je i sam autor knjige. Izdavače su predstavljali jerej Nenad Pucar predsednik Crkvenog odbora Jasenka i upravnik kampa protonamesnik Miroslav Dišić.

Pročitajte još: Sećenje na poslednji nastup Ejmi Vajnhaus u Beogradu

Ispred gradske opštine Grocka promociji knjige prisustvovali su članovi veća Živadin Mitrić, Zoran Markov i Petar Teofilović i odbornica u Skupštini opštini Grocka Živadinka Petrović.

Foto: Promo

Promociju knjige su upotpunile učenice Osnovne muzičke škole iz Grocke, srpskim tradicionalnim pevanjem LJubica Jovanović, Anja Vukotić i Iva Milićević. Kroz akustični prostor hrama odjekivale su numere: "Rasti, rasti moj zeleni bore", "Čije je ono devojče" i "Vezak je vezla Djeva Marija".

O knjizi će, 16. jula u Jasenku kod Smedereva, po odsluženoj Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji govoriti i episkop braničevski Ignjatije Midić, zajedno sa autorom "Letnje škole veronauke".

#knjiga

'