AKTUELNO

Zvukom fanfara sa Vojnog muzeja na Kalemegdanu počela je 14. "Noć muzeja“. Tradicionalna, najmasovnija manifestacija u Srbiji, čiji je slogan bio „Velike i male revolucije“ ni ove godine nije izneverila očekivanje publike.

U manifestciji su učestvovala 44 mesta u Srbiji, dok je u prestonici ova manifestacija održana na 68 lokacija.

Foto: Tanjug

PROSIDBA NA KALEMEGDANU

Ovogodišnja Noć muzeja, nekima će ostati u sećanju i kao najlepši trenutak u životu. Čekajući u redu za ulazak u paviljon “Cvijeta Zuzorić” mladić iz Kosovske Mitrovice je odlučio da svoju devojku iznenadi vereničkim prstenom.

Kako bi budućoj supruzi skrenuo pažnju, on je nagovorio obezbeđenje da im “zabrani” ulaz. Pokušavajući da im objasni da ima važeću kartu, jedva je primetila plakat na kome je pisalo “Udaj se za mene Ivana”. Momak je tada izvadio prsten I ona je bez mnogo razmišljanja, uz glasnu podršku brojnih svedoka, pristala.

Foto: Tanjug

U Noć muzeja je uz premijerno otvaranje veličanstvenih zdanja i ekskluzivnih lokacija, predstavljeno više od tri stotine zanimljvih sadržaja.

Veliki broj posetilaca, koje je popularna manifestacija i ove godine okupila, bio je zadovoljan programom, a među favoritima su im ona dešavanja koja su obuhvatala i muzički program.Veliku pažnju privukla je i Dečija tura.

Slogan 14. Noći muzeja je "Velike i male revolucije". Program je počeo u 17 sati, a završava se u jedan posle ponoći.

Foto: Tanjug

Srbija je već godinama deo Evropske Noći muzeja, čije je sedište u Parizu, održava se u 120 gradova, 30 država i 3.000 muzeja.

#Gužve

#Noć Muzeja

#Veridba

'