AKTUELNO

Bend Neron Mikandus predstavio je u Novom Sadu svoj novi "Od vriska do šaputanja". Na promociji su odsvirali nekoliko numera sa novog albuma kao što su "Obriši suze draga", "Za jednom kapi čistoga života", "Požurite konji moji" i druge.

Na CD-u se nalazi 10 pesama i jedno kazivanje poezije, a reč je o pesmi "Epilog" Miroslava Mike Antića uz muziku gitariste i muzičkog producenta Vladimira Perovića.

Na albumu se nalazi i jedna autorska pesma pod nazivom "Reci zašto me ljubiš", dok su ostalo obrade poznatih pesama Indeksa, Đorđa Novkovića, Arsena Dedića, Šabana Barjamovića i Gorana Bregovića u novom aranžmanu i u prepoznatljivom ska ritmu Neron Mikandusa.

Sve pesme su u prepoznatljivom rok i ska rok maniru Neron Mikandusa sa primesama etno jazz-a što je direktna posledica dolaska novih članova u sastav i njegovog interpretativnog skretanja u tom pravcu.

- Ovaj CD izdvaja to što smo uneli svežinu i novu energiju u već poznate stvari. Publika na svirkama, jer se samo na taj način muzika može osetiti, oseća da ceo bend uživa u stvaranju zvuka. Naši nastupi odišu tom svežinom i energijom i to publika prepoznaje - rekao je frontmen benda Milan Ignjatović, inače kardiolog po struci.

On je objasnio da se i album zove "Od vriska do šaputanja" po stihovima iz pesme "Epilog" Mike Antića.

- Može se shvatiti i kao svojevrsni okvir za naš stvaralački izraz koji ide od tihog, osećajnog, romantičnog u skladu sa mojim godinama do eksplozije energije, erupcije osećanja, besa, nemirenja sa prolaznošću - istakao je on.

#Bend

#Novi Sad

#Rok

'