AKTUELNO

Reč je o melodrami koju je po tekstu Branislava Jankovića režirao Irfan Mensur.

Melodrama "Kafana Balkana" po tekstu Branislava Jankovića u režiji Irfana Mensura biće premijerno izvedena večeras u Dvorani Doma sindikata.

Mensur je na nedavnoj konferenciji za novinare rekao da je pristao da radi taj komad zbog pesama Nikole Burovca, jer se "malo uželeo prave kafane i prave kafanske muzike". On je kazao tom prilikom da je odlučio da od teksta Branislava Jankovića iz Niša napravi čistu melodramu i da ona govori o ljudima koji žive danas i koji nikako da nađu svoj put.

- Priča je o krajputašima, ljudima koji ne mogu da nađu svoj put. Imaju ga, ali im je malo nemoguće da stignu do ciljeva. Svi živimo te živote i tako je stalno. Ta neprestana borba da se dođe do ciljeva koje smo postavili u životu je deo ove predstave - rekao je Mensur.

U predstavi igraju Marko Nikolić i mladi glumci Marijana Mićić, Saša Joksimović, Miroljub Turajlija, Dragana Mićalović, Tea Gjorgijevska. Saradnici na songovima su Milena Vučić, Mensur, Luka Janković i Vuk Matić, scenografiju i kostime je osmislila Ana Radojčić, a predstava je rađena u produkciji kuće "DCG Production".

#Pozorište

#Predstava

#Premijera

'