AKTUELNO

Komedija "Hor bečkih dečaka" je "priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost.

Na 46. Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji je počeo 20. marta i traje do 27.marta, večeras je na programu predstava "Hor bečkih dečaka" Yugoarta Boegrad.

Reč je o predstavi Miroljuba Nedovića u adaptaciji i režiji Irfana Mensura, a igraju Predrag Ejdus, Slobodna Boda Ninković i Irfan Mensur.

Komedija "Hor bečkih dečaka" je "priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam", piše u katalogu predstava na "Danima komedije".

Selektor festivala teatrolog i pozorišni kritičar dnevnog lista "Politika" doktor Ana Tasić, za radnju ove "crne komedije" kaže da se odvija u ćumezu u Beču, u podrumu bez prozora, sa jednim krevetom koji na smenu koriste emigranti u godinama iz Srbije Vule i Aca.

Oni su se tu našli iz očajanja, u potrazi za boljim životom jer ih je u Srbiji, odneo vihor tranzicije. Izgubili su posao u privatizovanim firmama i bili osuđeni na novi početak bez mnogo perspektive, ističe Tasićeva.

Sve predstave na "Danima komedije" se igraju od 20 sati u maloj sali Kulturnog centra a "Hor bečkih dečaka" je četvrta, od sedam u zvaničnoj konkurenciji za nagrade.

#Jagodina

#Komedija

#Pozorište

#kultura

'