AKTUELNO

To je novo ostvarenje reditelja Gorana Paskaljevića, u kome igra i poznati indijski glumac Radž Zuci.

Najnoviji, sedamnaesti, igrani film reditelja Gorana Paskaljevića "Zemlja bogova" biće premijerno prikazan danas u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Predviđene su dve projekcije, u 18 i 21 čas, uz prisustvo autora, filmske ekipe i poznatog glumca Radž Zucija. Ovaj popularni indijski glumac snimio je više od 100 filmova među kojima su i "Bilo jednom u Indiji", kao i Oskarom ovenčan film "Milioner iz blata".

Po dolasku u Beograd Zuci nije krio svoje oduševljenje što je prvi put u Srbiji koju je, kako je rekao, čeznuo da upozna zahvaljujući divnom druženju i saradnji sa Paskaljevićem, direktorom fotografije Milanom Spasićem, tonskim majstorom Nenadom Vukadinovićem, snimatemljem slike Zoranom Cculićem i ostalima članovima ekipe, prilikom snimanja ove prve indijsko-srpske filmske koprodukcije".

"Zemlja bogova" je svetsku premijeru imala na filmskom festivalu u Torontu u prestižnoj selekciji "Masters" u okviru koje se prikazuju nova dela filmskih velikana današnjice. Paskaljević je posle prve projekcije u Torontu dobio ponudu da svetska prava otkupi globalni distributer "Netflix", ali je ubrzo stigla i ponuda američkog giganta "Amazon", koja se, prema rečima proslavljenog reditelja, nije mogla odbiti.

"Amazon" će film staviti na svoju "Svod" platformu krajem aprila, a njihova je procena da će ga pogledati najmanje 10 do 15 miliona gledalaca u više od  140 zemalja sveta.

- Svestan sam da će to skratiti klasičnu bioskopsku distribuciju mog filma, ali sam ujedno i srećan što će ovo moje ostvarenje imati mogućnost da vide gledaoci u celom svetu. Takva šansa se još nije ukazala nijednom reditelju sa ovih naših prostora - rekao je Paskaljević za Tanjug.

U "Zemlji bogova" glavnu ulogu igra jedan od najcenjenijih indijskih glumaca Viktor Benardži koji je snimao i sa slavnim rediteljima kao sto su Polanski, Devid Lin, Džejms Ajvori.

| Benerdži je sa Paskaljevićem i koscenarista filma čija se radnja odvija u uzbudljivim planinskim vrletima mitskih Himalaja. Producenti filma su "Nova film" iz Beograda, "Gorvic Pictures" iz Kalkute i međunarodna kompanija "Zepter International", uz saradnju sa Filmskim centrom Srbije i RTS-om. Domaću distribuciju je preuzeo "Oktobar film".

#Dvorana kulturnog centra

#Film

#Goran Paskaljević

#Premijera

#reditelj

'