AKTUELNO

Britanska pevačica osvojila je nagrade u svim kategorijama u kojima je bila nominovana.

Britanska pevačica Adel trijumfovala je na ovogodišnjoj 59. dodeli Gremi nagrada u Los Anđelesu osvojivši svih pet nagrada za koje je bila nominovana, uključujući one za najbolji album, snimak i pesmu godine.

Prilikom primanja nagrada Adel je odala priznanje Bijonse nazvavši je idolom. Uzdržavajući se da ne zaplače Adel je u svom obraćanju odala priznanje svojoj koleginici Bijonse koja je vodila po broju nominacija za svoj politički oštar album "Lemonade".

Foto: Tanjug

- Moj idol je Kraljica Bej i obožavam te. Svakog dana mi dirneš dušu - rekla je Adel gledajući u Bijonse kojoj je dodela Gremi nagrada bilo prvo pojavljivanje u javnosti od kada je objavila da očekuje blizance.

Foto: Printscreen Instagram

Adel je osvojila glavne nagrade na sinoćnoj svečanoj dodeli - za album ("25"), ploču i pesmu ("Hello") godine, dok je Bijonse kući odnela dva trofeja.

Kao sentimentalan omaž preminulom Dejvidu Bouviju, njegov poslednji album "Blackstar" osvojio je pet Gremi nagrada, od čega četiri su dodeljene njemu posthumno. Bouvi, koji je tokom života dobio samo jednog Gremija, ovoga puta je nagrađen između ostalog za najbolju rok pesmu i najbolji alternativni muzički album.

Američka super zvezda Bijonse imala je ove godine čak devet nominacija. Osvojila je dve nagrade: za Najbolji muzički spot za "Formation" i Najbolji urbani savremeni album "Lemonade".

Primajući jednu od nagrada Bijonse je rekla da je "Lemonade" i film koji ga prati bi trebalo da "daju glas našem bolu, našoj borbi, našem mraku i našoj istoriji - da se suprostavi problemima koji nam smetaju". Iako je kući otišla sa manje nagrada nego što je očekivano, Bijonse je imala upečatljiv nastup i izvela dve pesme "Love Drought" i "Sandcastles" posvećene konceptu majčinstva, novog rođenja i isceljenja.

#Adel

#Gremi

#Nagrada

#pevačica

'