separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Predstava 'Strah od leptira' 16. septembra u Teatru Vuk


Predstava "Strah od leptira" po tekstu Galine Maksimović koji je nastao po motivima romana "Poljubac žene pauka" Manuela Puiga biće premijerno izvedena 16. septembra na sceni "Aleksandar Popović" u Teatru Vuk.


Režiju potpisuje Isidora Goncić, a igraju Dušan Kaličanin i Zoran Pajić. 

Predstava je plod nastavka saradnje Teatra Vuk i Merlinka festivala uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda. 

Ovom predstavom nekadašnja UK "Vuk Stefanović Karadžić" otvara svoju sezonu 2019/2020. i predstavlja novo ime Teatar Vuk. 

"Strah od leptira" je predstava o slobodi do koje se jedino može doći kroz borbu. Borbom sa spoljašnjim svetom i borbom unutar nas samih. Borbom za bolji svet. U najavi premijere organizatiori kažu da je "ovo predstava o slobodi koja je jedini smisao života i do koje se dolazi ljubavlju".

Simbolično i stvarno zatvoreni u četiri zatvorska zida, dva zatvorenika Nikola i Vjeran pokušavaju da glasnim sanjanjem, pričanjem priča i prepričavanjem filmskih zapleta pobegnu makar u ma?ti iz surove sive stvarnosti.

U tom procesu oni se suočavaju sa samima sobom i svojim pogledima na svet i doživljavaju transformacije. 

Kao leptiri, svako na svoj način, oživljavaju potpunu metamorfozu, menjajući sebe, pokušavaju da promene svet, tananim zamahom svojih krila i dostignu slobodu.

Autor scenografije je Milan Miladinović, kostime je osmislila Mina Miladinović, a producent predstave je Predrag Azdejković.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti