AKTUELNO

Unija diskografa Srbije-UDS ovim putem saopštava da su održani pregovori u kojima su učestvovali predstavnici organizacije OFPS (uz podršku organizacije PI – prava interpretatora) i predstavnici udruženja emitera ANEM i RAB koji zajedno okupljaju preko 200 emitera u svom članstvu, a koji su rezultirali postizanjem načelnog dogovora o potpisivanju Protokola kojim bi bili regulisani iznosi minimalne naknade za emitovanje fonograma i interpretacija.

Nakon potvrđivanja od strane upravnih odbora organizacija OFPS i PI i udruženja emitera, biće zaključen Protokol o saradnji u vezi sa regulisanjem minimalne naknade za emitovanje fonograma i interpretacija.

Ovim Protokolom će se ubuduće omogućiti umanjenje minimalne naknade za sve emitere, a posebno za emitere koji imaju lokalnu i regionalnu zonu pokrivenosti. Ujedno saopštavamo da je organizacija Sokoj održala pregovore sa predstavnicima udruženja emitera oko zaključenja Protokola u vezi sa plaćanjem minimalne naknade za emitovanje autorskih dela i načelno je postignut dogovor oko sklapanja Protokola i umanjenja minimalne naknade za emitovanje autorskih dela, što se očekuje u narednim danima kada to potvrde upravni odbori organizacije Sokoje i udruženja emitera.

UDS podržava i pozdravlja načelni dogovor između kolektivnih organizacija za ostvarivanje prava autora, interpretatora i proizvođača fonograma i udruženja emitera oko zaključenja Protokola o regulisanja minimalne naknade za emitere.

#Unija diskografa Srbije

'