AKTUELNO

Avgustovsku vrelu subotu u Novom Bečeju u ranim popodnevnim satima presekla je kiša i kratkotrajno olujno nevreme, koje je poprilično pokvarilo planove organizatorima tradicionalne manifestacije "Velikogospojinski dani", ali nije uspelo da osujeti dobar rokenrol i sjajan provod desetinama hiljada ljudi.

Mada sa zakašnjenjem od dva i po sata, zagrmelo je sa centralne bine na keju pored Tise, kada su počeli da praše članovi mađarskog "Pokolgepa" (Paklena mašina), uz koji je đuskalo više hiljada ljubitelja tvrđeg zvuka.

Najbolji i najstariji hevi-metal bend u susednoj državi, koji je 1980. osnovao gitarista Gabor Kukovec, kasnio je sa izlaskom na binu zbog silnih tehničkih problema nastalih usled iznenadnog nevremena i kiše koja je pokvasila kablove na sceni. Nervoza se, osim u publici, osetila i kod organizatora. Pad koncentracije doveo je do omalovažavanja novinara, pa su, i pored urednih akreditacija, o tome ko može a ko ne u bekstejdž, odlučivali lokalni anonimusi iz obezbeđenja, neljubazno komentarišući da samo rade svoj posao.

Gorak ukus, ipak, ublažila je sjajna energija i odlična svirka "Paklene mašine", a onda je usledila ponovo preduga pauza, pa je "Hladno pivo" na scenu izašlo tek dvadesetak minuta pre ponoći. Uz izvinjenje i pravdanje da je viša sila učinila svoje, Mile Kekin i njegova zagrebačka škvadra, prepoznatljivom energijom, razgalili su srca brojnih ljubitelja benda, koji su iz Zrenjanina, Kikinde, Novog Sada, Vršca, pohitali u Novi Bečej, da ih, posle šest godina, ponovo čuju u varoši na Tisi. "Hladno pivo", kao melem vrelom danu, prijalo je razgaljenim dušama fanova, koji su aplauzima, posle tri bisa, sa scene ispratili Kekina i ekipu.

Šezdeset i kusur minuta nakon ponoći, na scenu je stupila grupa "Van Gog", kao jagoda na torti od šlaga novobečejske rok večeri.

Osim dešavanja na glavnoj bini, veliko interesovanje brojnih posetilaca izazvala je "Ulica piva", u kojoj se mogu konzumirati brojne vrste domaćih piva, takozvanih malih proizvođača, kao i poljofest i etno-bazar u centru grada. Svoja vrata za posetioce otvorila je i Rečna flotila. Meštani Novog Bečeja i njihovi gosti imali su priliku da obiđu vojne brodove i upoznaju se sa radom naše mornarice. Žandarmerija Srbije je u parku ispred predškolske ustanove "Pava Sudarski" imala prikaz svoje opreme i tehnike. Kao i svake godine, čuvena dečja ulica "Avlija zabavlija" otvorena je u subotu u popodnevnim satima prigodnim programom.

ĐULE VAN GOG: BRAVO ZA PUBLIKU

Raspoložen posle još jednog sjajnog nastupa uprkos problemima zbog nevremena, frontmen "Van Goga" Zvonimir Đukić Đule je rekao:

- Bilo nam je zadovoljstvo da sviramo u Novom Bečeju. Čast nam je da budemo deo tako velike i tradicionalne manifestacije. Publika je reagovala fenomenalno. Nevreme je opravdano prolongiralo program za dva sata. Bravo za sve aude koji su stojički podneli sve što se dogodilo u tom produženom terminu. Tako to ide sa letnjim festivalima, vreme je nepredvidljivo i neumoljivo. Organizacija je bila fantastična "Top ton" i "Skaj mjuzik" su dali sve od sebe da bina izgleda fenomenalno, i da se zaštiti oprema.

MILE KEKIN: KRAJ TISE UVEK LEPO

Kao i uvek dobro raspoložen i oran za svirku, frontmen "Hladnog piva" Mile Kekin neposredno pre početka koncerta najavio je dobru žurku, uz napomenu da poznaje i pamti publiku u Novom Bečeju, kada je pre šest godina njegov bend svirao takođe na "Velikogospojinskim danima".

#Van Gog

'