separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

VESIĆ: Beogradski džez festival ove godine i u Novom Sadu


Jedan koncert Beogradskog džez festivala ove godine biće organizovan i u Novom Sadu, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda i predsednik Organizacionog odbora festivala Goran Vesić.


U pitanju je koncert mladog britanskog džez muzičara Henri Spensera koji nastupa sa kvintetom Džankšr, saopštio je Beoinfo.  

 - Ovaj mladi muzičar ima samo jedan album iza sebe, ali je dobio nekoliko prestižnih nagrada i sjajne kritike u uglednim listovima poput Gardijana. Poslenjih godina britanska džez scena je preporođena, a predvodnik novog talasa je Spenser. Zato smo i želeli da ga ove godine upoznaju i beogradska i novosadska publika jer je u pitanju muzičar pred kojim je svetska karijera - rekao je Vesić za Studio B. 

On je dodao da će koncert biti održan 27. oktobra u novosadskoj Sinagogi. 

Vesić je rekao da je ideju da Beogradski džez festival izađe van okvira Beograda dobio ove godine kada je Aja Jung organizovala programe Beogradskog festivala igre u Vršcu i Novom Sadu i kada je video kakav prijem publike su imali ovi programi.  

 - Tada sam pozvao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predložio mu da jedan koncert sa Beogradskog džez festivala bude organizovan u njegovom gradu što je on odmah prihvatio na čemu sam mu zahvalan - rekao je Vesić i dodao da je danas potpisan ugovor između dva grada.  

On je rekao da smatra da je normalno da se umetnički programi beogradskih festivala poput Bemusa, Bitefa, Beogradskog džez festivala i drugih prikazuju van Beograda jer naša obaveza je da ove umetničke programe prikažemo i drugim građanima Srbije.  

 - Zato će jedan koncert Beogradskog džez festivala ove godine biti organizovan u Novom Sadu, a verujem da ćemo sledeće godine imati koncerte u Kragujevcu ili Nišu, koji je poznat kao grad džeza - rekao je Vesić. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti