separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Leskovačka 'Roštiljijada', najveća gurmanska manifestacija na svetu, ove godine od 26. avgusta!


Turistička organizacija grada Leskovca ove godine organizuje jubilarnu, 30. “Roštiljijadu” koja će se održati na popularnoj Širokoj čaršiji u samom centru grada u periodu od 26. avgusta do 1. septembra.


Leskovac, kao nekadašnji “Mali Mančester” – grad tekstila, grad kozmetike i sajamski grad, danas se na turističkoj karti Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja i “Roštiljijadi”.

Duž popularne Široke čaršije u samom centru grada biće kao i prethodnih godina postavljeni štandovi sa kojih će se širiti zanosni mirisi specijaliteta sa roštilja.

I ove godine manifestaciju će obeležiti tradicionalna takmičenja ugostiteljskih radnika majstora roštilja, kao i takmičenje učenika ugostiteljskih škola, a najatraktivnije dešavanje na manifestaciji će biti takmičenje u pripremi najveće pljeskavice na svetu koje će održati u četvrtak, 29. avgusta gde očekujemo prisustvo brojnih posetilaca i novinarskih ekipa iz zemlje i inostranstva i obaranje prošlogodišnjeg rekorda kada je napravljena pljeskavica od 66 kg.

Autor: Promo.

Očekuje se da manifestaciju poseti nekoliko stotina hiljada ljudi iz svih krajeva naše Republike i inostranstva, a ono što će je razlikovati od drugih je izuzetno bogat zabavni program sa estradnim zvezdama narodne i zabavne muzike.

U ponedeljak, 26. avgusta na otvaranju manifestacije nastupa najveća zvezda regionalne muzičke scene Lepa Brena, a ovom spektaklu tradicionalno prethoditi ceremonija svečanog otvaranja.Naredne dve večeri , utorak i sreda, rezervisane su za sve ljubitelje rok muzike, koncerte će prirediti Crvena Jabuka, Van Gog i Riblja Čorba, za četvrtak, zakazan je koncert velikana narodne muzike Harisa Džinovića, u petak nastupa Aco Pejović i u subotu nastupa popularna regionalna zvezda Severina.

Pokrovitelji manifestacije su Vlada Republike Srbije i Grad Leskovac, organizator manifestacije je Turistička organizacija grada Leskovca, suorganizator Melos estrada.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti