separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

POČEO TEATAR U TVRĐAVI: Teatar u tvrđavi u Smederevu od 10-14. jula!


Šesti po redu pozorišni festival „Teatar u tvrđavi“ otvoren je u sredu 10. jula predstavom „Žene iz Troje “, po Evripidovom tekstu u režiji Nebojše Bradića.


Festival je otvorio Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta iz Prištine. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine, Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i udruženja „Dunav fest“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Publika u Smederevu imala je priliku da pogleda priču o posledicama jednog nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke.

Autor: Privatna arhiva

Posetioci će tokom trajanja festivala imati priliku da pogledaju i predstave „Otac“, po delu Augusta Strindberga, u režiji Miloša Jagodića, predstavu „Lutka“ rađenu po tekstu Miro Gavrana kao i predstavu „U agoniji“ u režiji Ane Đorđević a rađene po tekstu Miroslava Krleže. 

Autor: Privatna arhiva

Poslednjeg dana festivala, koji je proglašen za porodičan dan, biće prikazana predstava „Priča o Svetom Savi“ rađena po tekstu Bratislava Petkovića a u režiji Saše Gabrića.

Autor: Privatna arhiva

Autor: Privatna arhiva

Autor: Privatna arhiva

Autor: Privatna arhiva

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti