AKTUELNO

U Novom Sadu danas počinje muzički festival "Exit", čiji organizatori očekuju da će nadmašiti sva prethodna izdanja, pa je već sad izvesno i da će biti oboren rekord po broja turista, jer ih dolazi više od 60.000 iz oko 90 zemalja sveta.

"Exit", koji će trajati do nedelje, otvoriće rok giganti "The Cure", čiji celovecernji koncert pocinje u 20.30 casova, a tokom četiri dana na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće gotovo 1.000 umetnika iz celog sveta.

U čast titule Omladinske prestonice Evrope prvi dan festivala nosi naziv "OPENS Day".

Posle tradicionalne ceremonije otvaranja uz vatromet, belgijski di-džej Lost Frequencies preuzeće komandu nad glavnom binom i priredice provod bogat planetarno popularnim numerama, a njemu ce se pridruĹžiti ruski dvojac "Filatov & Karas" i Belgijanci "Two Pauz".

"Mts Dance Arena" ugostice Ĺ arlot De Vit, Moniku Krus i Iliju okovica, a veliko finale i zatvaranje Arene toga dana povereno je Karlu Koksu i Maseu Pleksu, koji ce izmedu svojih samostalnih nastupa prirediti i udaran b2b set koji se retko vida u svetskim okvirima.

Do kraja nedelje posetioce "Exit" festivala očekuju i nastupi heroja nekoliko generacija, ali i vodecih svetskih zvezda raznih muzickih Ĺžanrova.

Imajući u vidu da na "Exit" stiže čak 30 posto više stranih turista nego lane, sve govori da će biti premašen ekonomski doprinos "Exit"-a turistickoj privredi Novog Sada i Srbije, koji je prošle godine iznosio 13,3 miliona evra.

#Exit festival

#Novi Sad

'