AKTUELNO

Nekadašnja Dvorana Doma sindikata, današnja Kombank Dvorana proslavila je večeras veliki jubilej, 62 godine od osnivanja i godinu dana od otvaranja nove, potpuno rekonstruisane Kombank Dvorane.

U večeri jubileja publika je imala prilike da čuje i vidi veliki nastup Dejan Petrovic Big benda koji čini spoj čak 12 muzičara na sceni. Deca, omladina, ali i stariji sugrađani uživali su u jednoipočasovnoj svirci majstora svog zanata, koji su u muzičkoj sinergiji čak sedam duvača sa solo gitarom, bas gitarom, perkusijama, bubnjem i pevačem Aleksandrom Petrovićem priredili pravi slavljenički spektakl za pamćenje.

Foto: Promo/Kombank Dvorana

Frontemen i trubač Dejan Petrović koji je sa svojim bendom poslednji veliki koncertni nastup pred Beograđanima imao 2017. godine, iako na stalnoj turneji po gradovima Srbije, ne krije uzbuđenje zbog nastupa u Kombank Dvorani za koju ga vezuju posebne emocije:

- Moram reći da mi je velika čast što sam baš ja sa svojim bendom održao koncert povodom rođendana Kombank Dvorane. Iz ličnog ugla mi je posebno drago, jer me za ovaj prostor vezuju mnoge uspomene. Neki od mojih prvih nastupa su bili bas na sceni tadašnjeg Doma Sindikata i verovatno prvi trenuci kada sam scenu osetio i doživeo na pravi način. Koncert je osmišljen kao dinamičan, prepun dobre energije i muzike, različitih motiva i melosa kojima smo, bar delimično, prošli kroz neke od godina koje su iza i ispred Kombank Dvorane - rekao je Dejan Petrović.

O KOMBANK DVORANI

Kombank Dvorana, kao prestižno mesto kuturnog, zabavnog i javnog život u prethodnih godinu dana ugostila je preko 750.000 hiljada posetilaca. Posetioci su uživali u potpuno novom ambijentu, sa prestižnim odlikama jedine pametne zgrada ovog tipa sa svim tradicionalnim vrednostima koje je Kombank Dvorana imala i kroz decenije svog postojanja zadržala.

Foto: Promo/Kombank Dvorana

Kombank Dvorana je pored redovnog bioskopskog repertora u svojih šest bioskopih sala sa laserskom projekcijom slike, od kojih je jedna opremljena jedinstvenom Dolby Atmos tehnologijom zvuka, imala preko 300 filmskih naslova. U Velikoj sali koja po opremljenosti, ugodnosti predstavlja i ispunjava najviše standarde svih svetskih rider lista, ugostila je preko 70 različitih koncerata namenjenih svim uzrastima i svim žanrovima.

Koneferencije, kogresi kao i različite svečanosti su samo dodatak uspešnosti, opravdanosti i epiteta da je ovo u ovom trenutku najbolja i najreprezentativnija dvorana u našoj zemlji.

Kombank Dvorana je pored vraćanja tradicinonalnih manifestacija koje su nastajale davnih dana u ovom prostoru poput FEST-a, Beogradskog JAZZ FESTIVALA, postala domaćin manifestacija poput FESTIVALA SEDAM VELIČANSTVENIH, GITAR ART-a, SAKSPIRIENSA, FESTIVALA AUTORSKOG FILM-a, SLOBODNE ZONE, SABORA NARODNE MUZIKE i mnogih drugih. Ujedno Dvorana je postala dom i novoosnovanih festivala koji će svoje vreme i godine brojati od dana prvog održavanja u samoj Dvorani poput FESTIVALA DOKUMENTARNOG FILMA #DOK, FESTIVALA SAVREMENOG FRANCUSKOG FILM-a i mnogih drugih.

Sa partnerima koji obogaćuju ponudu same Dvorane, KAFETERIJOM koja je prestižni lanac kafe barova kod nas, SKYCOM-om prestiznim brendom opreme i rentala, PORTALOM jedinstvenim VR i zabavnim centrom preko BAM BAR-a i novootvorene JAZZ KANTINE LISABON, Kombank Dvorana je novi centar zabave u samom centru grada.

#Dejan Petrović

#Kombank dvorana

'