AKTUELNO

On je dodao da su sve odluke "pravno i potpuno perfektne".

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević potvrdio je da je Vlada Srbije imenovala dirigenta Dejana Savića za upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu.

Vukosavljević je, povodom tužbe Božidara Đurovića koga je prethodni UO Narodnog pozorišta predložio za upravnika nacionalnog teatra, a Vlada Srbije nije donela odluku o njegovom imenovanju, ponovio da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

- Vlada Srbije 14 meseci nije proglasila niti odbila predlog prethodnog Ministarstva kulture. Mi smo zauzeli stav da je neodrživo stanje da jedna takva ustanova kao što je Narodno pozorište nema ni Upravni odbor. Mi smatramo da smo postupili potpuno u skladu sa zakonom - rekao je ministar nakon otvaranja izložbe u Galeriji SANU.

On je dodao da svi oni koji smatraju da je zakon u nekom smislu povređen, imaju sudove i naglasio da čvrsto stoje pri stanovištvu da je "ta stvar pravno potpuno perfektna".

Komentarišući smenu članova Upravnog odbora Beogradske filharmonije, na osnovu čijeg predloga je Vlada Srbije imenovala Ivana Tasovca za direktora te institucije, Vukosavljević je rekao da je bivši UO radio vrlo dobro, ali da smatraju da će novi raditi odlično.

- Ovaj odbor radio je tri godine i radio je solidno, ali mislimo da će novi Upravni odbor, sastavljen isključivo od vrhunskih umetnika i stručnjaka iz oblasti umetničke muzike, imati možda više sluha za neke stvari koje su propuštene da se urade -  naglasio je ministar.

J. Stanković

#Filharmonija

#Narodno pozorište

#Vladan Vukosavljević

'