AKTUELNO

Ove godine će prvog dana festivala, 14. avgusta, na Main stageu nastupiti nekadašnji član grupe The Smiths i jedan od najboljih britanskih gitarista današnjice, Johnny Marr.

Johnny Marr, kultni gitarista i koautor najvećih hitova grupe The Smiths, će prvi put svirati u Srbiji, i to 14. avgusta na Main stageu Belgrade Beer Festa. Marr će u okviru turneje nastupiti na najvećim evropskim festivalima, a u Beograd stiže posle nastupa na čuvenim festivalima Glastonbury i Sziget.

On je jedan od najcenjenijih britanskih rock gitarista svih vremena, tekstopisac i pevač, a posle Smiths-a, nastavio je bogatu muzičku karijeru kao član nekoliko bendova - The Pretenders, The The, Electronic, Modest Mouse i The Cribs. Gostovao je na albumima i ostvario uspešnu saradnju i sa najboljim i najzanimljivijim umetnicima današnjice, poput Oasisa, Bryana Ferryja, Talking Headsa, Pet Shop Boysa, Tom Jonesa, Pearl Jama i mnogih drugih.

Foto: Promo.

Prvi samostalni album „The Messenger“ je izdao 2013. godine, a nakon samo godinu dana i drugi album pod nazivom „Playland“. Poslednji album „Call the Comet“ je snimio u svom studiju i objavio ga prošle godine. Ovaj album je „njegov lični magični realizam“. „Kontekst albuma postavljen je u ne tako dalekoj budućnosti i uglavnom se bavi idejom alternativnog društva. Likovi pesmama traže novi idealizam, iako ima i potpuno ličnih pesama. Namera je bila pružiti ljudima nešto s čime se mogu povezati“ rekao je Marr. Kroz godine je uspevao da ostane muzički veoma svež i da prati modernu scenu, a opet i da stvori savršen sklad bunta i protesta sa komercijalnim indi-pankom.

Foto: Promo.

Inače, vrhuncem karijere The Smiths-a smatra album “The Queen is Dead”, tako da će, pored pesama sa svojih albuma, na Belgrade Beer Festu izvesti i nekoliko najvećih hitova grupe The Smiths.

Ovo je jedini koncert Johnnija Marra na turneji za koji se ne prodaju ulaznice, jer je ulaz na Belgrade Beer Fest trladicionalno besplatan.

#Belgrade Beer Fest

'