AKTUELNO

Kao što se grad uzdiže infrastrukturno, tako se trudimo da ga uzdignemo i kulturno, kaže za Pink direktor CEBEF-a.

Centar beogradskih festivala (CEBEF), pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, organizuje Beogradski letnji festival 28. BELEF, u periodu od 21. juna do 7. jula u Beogradu. Na ovogodišnjem letnjem festivalu predstaviće se dvadesetak izuzetnih kulturnih programa, među kojima su izložbe, pozorišne predstave, koncerti, predstave za najmlađe i plesni performansi.

Otvaranje ovogodišnjeg Belefa obeležiće predstava „Antigona - 2000 godina kasnije“, 21. juna 2019. godine, Hangar luke Beograd, u izvođenju pozorišta Ulisses u kojoj jednu od glavnih uloga tumači doajen glumišta Rade Šerbedžija, koji posle skoro tri decenije nastupa pred domaćom pozorišnom publikom.

- Ove godine imamo 21 program, malo manje nego ranije, ali je zato sadržaj veći i imamo više programa za mlade – kaže direktor Centra beogradskih festivala Damir Handanović. Program će se, kako najavljuje, održati na dve lokacije: na platou ispred Vojnog muzeja i u Hangaru Luke Beograd.

Program je, kako ističe, raznovrsan, mnogo je besplatnih sadržaja, a sve informacije mogu se naći na sajtu www.belef.rs.

Šest predstava za decu i devet koncerata očekuju građane, a karte se mogu kupiti na www.ticket.rs.

- Kao što se grad uzdiže infrastrukturno, tako se trudimo da ga uzdignemo i kulturno. Građani više ne moraju da idu u velike metropole, već svetske zvezde mogu da slušaju i u Beogradu – kaže Handanović.

#BELEF

#Damir Handanović

#Novo jutro

'