AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

Koncert iz ciklusa "Za zaljubljene" u Beogradskoj filharmoniji

Foto: Tanjug

Publici u Kolarčevoj zadužbini Aleksandar Vedernikov će predstaviti baletsku muziku Sergeja Prokofjeva "Pepeljuga", kao i briljantnu uvertiru za Verdijevu operu "Moć sudbine". Romantičnoj tematici ovog programa doprineće pijanistkinja Liz de la Sal, koja će izvesti Šopenov "Klavirski koncert br. 2".

Svetosavski R’n’R bal u Božidarcu

Foto: Pixabay.com

U Božidarcu će biti održan Svetosavski R’n’R bal, u organizaciji kreativnog tima Vračar Rocks. Generacije koje žive rokenrol, i nove i starije, okupiće bendovi Bricks and Cans, The Few Fellas i Acoustic Bugz, u sjajnoj atmosferi uz ples u ritmovima pedesetih i šezdesetih. Cena ulaznice je 400 dinara.

Kolarac: Gala koncert sećanja na žrtve Holokausta

Foto: Tanjug

"Muzika – most prijateljstva među narodima (Beograd – Jerusalim)" naziv je gala koncerta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koji će biti održan u nedelju, 29. januara. Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, vredan muzički događaj beogradskoj publici daruje Josef Žamboki, ljubitelj umetnosti, poznati inženjer iz Tel Aviva, što nije slučajno.

Nedelja kineskog filma u Etnografskom muzeju

Foto: Andrej Nihil

Nedelja kineskog filma biće održana u beogradskom Etnografskom muzeju od 30. januara do 3. februara. Publika će u terminima od 19 sati imati priliku da vidi pet filmskih ostvarenja uglavnom dramskog žanra, različitih tematika. Na repertoaru su ostvarenja iz produkcije od 2007. do 2014. godine - "Gospodari rata", "Prelazak", "Žrtva", "Zlatna era" i "Jednostavan život".

Kinoteka: 4. Dani igre

Foto: Andrej Nihil

Revija filmova, Dani igre u Kinoteci održava se četvrti put od 25. do 29. januara.Beogradski festival igre i Jugoslovenska kinoteka organizuju ovu zanimljivu manifestaciju tokom koje će publika moći da vidi projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

I. P.

#Beograd

#Događaji iz oblasti kulture | nauke i umetnosti

#kultura

#vikend

'