separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Međunarodni Beogradski hor fest od 2. do 5. maja


Smotra horova Međunarodni Beogradski hor fest biće održan od 2. do 5. maja na nekoliko lokacija u srpskoj prestonici, najavili su danas organizatori.


Prve festivalske večeri, u petak 3. maja, biće održana dva koncerta. U Atrijumu Narodnog Muzeja u Beogradu, sa početkom u 20 časova predstaviće se Mešoviti hor INA iz Zagreba, pod upravom maestra Bojana Pogrmilovića. 

Hor je sa uspehom gostovao širom sveta, samostalno i u saradnji s profesionalnim ansamblima: Zagrebačka filharmonija, Hrvatski kamerni orkestar, Gudački kamerni orkestar iz Češkog Krumlova... 

Uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja, biće održan koncert duhovne muzike u Sabornoj crkvi u Beogradu, sa početkom u 19 časova, gde će učestvovati mešoviti hor "Rodina" iz Sofije - Bugarska i mešoviti hor "Helenidon" iz grčkog mesta Janjine.

 Svečani završni koncert biće održan u Zadužbini Ilije M. Kolarca u subotu 4. maja sa početkom u 20 časova, kada će nastupiti inostrani učesnici ovogodišnjeg Festivala, kao i naša dva renomirana hora, "Beogradski Madrigalisti" pod dirigentskom upravom Aleksandra Brujića i hor Akud "Ivo Lola Ribar" na čelu sa maestrom Milovanom Pančićem. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti