separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Izložba 'Slikati prirodom' u galeriji 'Progres'


Izložba slika velikog formata "Slikati prirodom“ prof. Đorđa Stanojevića, otvorena je večeras u galeriji "Progres", čime je označen i početak rada nove kulturno-umetničke inicijative "Kvart Belgrade Waterfront".


Jedinstveni odnos prirode, umetnosti i čoveka, prikazan na platnu, oslikava Stanojevićevo opredeljenje - da stvara umetnost u harmoniji sa životom prirode. 

Autor: Pink.rs

Autor: Pink.rs

- Proces nastanka umetničkog dela poistovećuje se sa prirodnim procesom, stvarajući jedan potpuno novi kulturni model i identičan je prirodnom procesu nastanka života - nepredvidiv je i posledica je velikog truda - ističe slikar. Izložba dela prof. Đorđa Stanojevića prvo je u nizu umetničkih zbivanja koja će biti organizovana pod okriljem "Kvarta Belgrade Waterfront". 

Autor: Pink.rs

Reč je o novoj kulturno-umetničkoj inicijativi koja podržava razvoj domaćeg stvaralaštva i kreativne produkcije, a čiji će likovni segment biti realizovan u saradnji sa galerijama "Štab" i "Prozor".

Autor: Pink.rs

Autor: Pink.rs

Pored umetničkih konkursa, program će obuhvatiti saradnju sa etabliranim, ali i umetnicima u usponu, u vidu umetničkih konkursa, izložbi, skulpturnih prikaza, koncerata, pozorišnih predstava, modnih revija i radionica. Cilj "Kvarta Belgrade Waterfront" je da podrži srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno izražavanje.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti