separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

PRVO GOSTOVANJE U BEOGRADU! Ovacije za glumce iz Belorusije


Publika u kojoj su bili, između ostalih, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Valerij Briljov, ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič, i narodni poslanik Dragomir J. Karić na nogama i uz buran aplauz dočekala kraj predstave "Niko nije obećao lak život"


Kulturnu scenu Beograda prošle sedmice zasigurno je obeležilo prvo gostovanje jednog beloruskog teatra.

Autor: BKTV

Zaslužni ansambl Teatar-studija filmskih glumaca Nacionalnog kino-studija Belarusfilm izveo je predstavu "Niko nije obećao lak život" na sceni Madlenijanuma.

Publika je kraj komada dočekala na nogama nagradivši burnim aplauzom umetnike koji su se više puta vraćali na naklon. U komediji su uživale mnoge ličnosti iz javnog i političkog života, među kojima ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Valerij Briljov, ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič, šef misije Kazahstana Jeržan Žarilkanov, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Srbiji Dragomir J. Karić, slikar Milan Cile Marinković, te glumci Lazar Ristovski i Ivan Bekjarev.

Autor: BKTV

Domaćini članovima ansambla Aleksandru Timoškinu, Jeleni Girenok, Veri Poljakovoj, Valeriji Jefimenko, Aleksandru Brankeviču i Antonu Žukovu bili su Ambasada Belorusije i Karić fondacija. Glumica Vera Poljakova je na dar od Karić fondacije dobila ikonu i maramu s motivima Belog anđela, najlepše srpske freske, što za nju, kako je istakla, predstavlja izuzetnu čast.

Autor: Madlenianum

Inače, gostovanje beloruskih umetnika je deo realizacije mape puta u odnosima između dve države koju su potpisali predsednici Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko. Dragomir J. Karić, kao počasni konzul Belorusije i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Belorusije i Srbije, ulaže veliki napor da dođe do svestrane saradnje između svih ministarstva, te da se privredeni i ekonomski odnosi podignu na visoki nivo koji su odveć dostigli politički odnosi.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti