AKTUELNO

Festival organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU.

Festival evropskog filma biće održan u Beogradu od sutra 23. do 30. januara, a na programu su savremena filmska ostvarenja iz 15 zemalja Starog kontinenta.

Festival će u ponedeljak, 23. januara u 18.00 časova otvoriti austrijski film "Laku noć, mama", a na repertoaru su i ostvarenja iz Danske, Portugalije, Austrije, Mađarske, Litvanije, Rumunije, Belgije, Francuske, Kipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Nemačke, Švedske.

Revija će biti zatvorena projekcijom švedskog filma "Palme" koji govori o životu bivšeg švedskog premijera Ulofa Palmea, u ponedeljak 30. januara u 20.30.

To je treći deo petog uzastopnog Festivala evropskog filma koji Delegacija EU i EU info centar organizuju u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU i gradskim kulturnom centrima. Festival je 2016. uneo novinu jer je najpre organizovan u gradovima u unutrašnjosti Srbije, pa potom u Beogradu.

Savremena filmska ostvarenja tako su u maju, a zatim i u oktobru i novembru, videli gledaoci u devet gradova, počev od Novog Sada, gde je Festival otvoren, preko Niša, Šapca, Leskovca, Prijepolja, Prokuplja, Obrenovca, Užica i Negotina.

U Beogradu filmovi će biti prikazivani u EU info centru u 18.00 i 20.30 sati. Ulaz je besplatan, ali su gledaoci obavezni da prethodno preuzmu ulaznice u EU info centru.

Program Festivala evropskog filma u Beogradu dostupan je na Fejsbuk stranici EU info centra kao i na sajtu www.euinfo.rs.

S. P.

#Beograd

#EU

#Festival

#Film

#bioskop

'