AKTUELNO

U PFI studiju u Šimanovcima se snima druga sezona popularne američke televizijske serije „Predstraža“.

Druga sezona serije „Predstraža“ će se ovog leta emitovati na SCI FI kanalu, donosiće još više avanture i nepredvidivih obrta.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: TvPink Printscreen

Izvršni producent serije Kajnan Grifing kaže da su dobri uslovi i lokacija, ali i podsticaj koji Vlada Republike Srbije nudi, presudili su da se druga sezona serije snima u Srbiji.

Foto: TvPink Printscreen

Najveći deo scena se snima u Pinkovom studiju u Šimanovcima, a ostale scene su snimane na Kalemegdanu i Lipovačkoj šumi.

Ekipa od 30 članova je stigla u novembru mesecu i boraviće u Beogradu ukupno osam meseci, dok ne završe celokupno snimanje, sa druge strane jutros oko 11 sati premijerka Ana Brnabić sa izvršnim producentom Kajnanom Grifingom i sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem, obišla je fimske setove i imali su priliku da se uvere kako protiče snimanje, ali i da vide kako to izgleda na licu mesta.

-Ideja je nastala tako što smo hteli da druga sezona bude još bolja i veća od prve, istraživali smo koju državu da izaberemo u skladu sa budžetom koji imamo, u Srbiji su najbolji uslovi i nismo se pokajali - istakao je Grifing, dodajući da je jedan od razloga i onaj koji nudi Filmski centar Srbije, a to je povraćaj novca, kao i da su razlozi i sjajne lokacije i članovi ekipe.

Foto: Tanjug

Foto: TvPink Printscreen

-Do sada smo snimali na Kalemegdanu, Košutnjaku, Lipovačkoj šumi, Belom dvoru - istakao je on.

– Imamo jako dobre ljude, perlepu zemlju, onda smo 2015. godine usvojili podsticaj za film, čime smo postali jedna od najkonkurentnijih destinacija za snimanje stranih produkcija - objasnila je premijerka Srbije.

Kako je dodala, oni su gledali sve zemlje u okruženju – Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i odlučili su se za Srbiju pre svega zbog kvaliteta naših ljudi, timova, ali takođe i zbog podsticaja.

-Ovo je investicija za Srbiju od 5 miliona evra samo za ovu produkciju u osam meseci  - istakla je premijerka Ana Brnabić.

#Ana Brnabić

#serija

#Željko Mitrović

'