AKTUELNO

U subotu, u 21 sat na televiziji Pink, počinje akciona serija Državni službenik, domaći serijal, koji prikazuje život i posao agenata tajne službe u okolnostima savremene obaveštajne i opšte geopolitičke situacije.

-Ja sam jedan od službenika, igram agenta Bakrača, koji nisu više na terenu, nego su pri vrhu te organizacije i jedan sam od onih ljudi koji iz kancelarije vuku te neke konce i pokušavaju da sagledaju tu jako složenu i opasnu situaciju i pokušavaju da se u tim okolnostima bolje snađu - rekao je za Pink jedan od glumaca koji su članovi ekipe serije "Državni službenik", Radovan Vujović.

-Ja igram mladog čoveka koji ima i priliku i ambicije da u okviru te službe negde napreduje i jednog dana bude neki bitniji šraf - dodao je on.

Što se same uloge tiče, Vujović kaže da je njemu bilo neobično, kako jedan čovek u 30-tim godinama, je već na nekoj tako odgovornoj i bitnoj poziciji, što jeste bilo jako zamiljivo i zahtevno za istraživanje.

Foto: TvPink Printscreen

-Nije lako sve te informacije, sve to nekako privući kroz sebe i smisao izvući iz svih tih kompleksnih okolnosti i situacija i približiti gledaocima, da bi ta priča bila jasna i mogla da se prati, to je bio onako najveći neki izazov - kaže Vujović.

Sledeću epizodu posle premijere na TV Pink gledaoci mogu odgledati na kanalu Superstar, a planirano je da se radi 12 epizoda serije.

Na pitanje zašto je neformalni slogan serije „saznaće se ko za koga radi“, Vujović odgovara da je svet u raznim tačkama mesto gde se prelamaju sukobi između istoka i zapada na neki način i sve što se manje više dešava jeste sukob nekih interesa jedne ili druge strane.

- Svako za nekoga radi i mora da se opredeli na koju će stranu i mislim da je taj sistem složen i brzo se menjaju i situacije i prilike i svetske i evropske i državne i nije lako u tom stalno promenljivom sistemu naći svoj put i snaći se i ostati na površini - ocenjuje on i zaključuje da zato misli da će serija biti zanimljiva, atraktivna, brza, puna događanja, puna informacija i da će na neki razotkriti publici neke tokove ili mehanizme kako se neke stvari rešavaju.

-Serija je atraktivna za naše tržište, novi standardi su u pitanju - kaže Vujović

#Državni službenik

#serija

'