AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

POMERANJE GRANICA: Izložba u Muzeju primenjene umetnosti!

Foto: Printscreen Youtube

Do 24. januara u Muzeju primenjene umetnosti otvorena je izložba „Pomeranje granica 3″. Na ovoj izložbi, po treći put smo u prilici da vidimo radove umetnika koji na različite načine istražuju mogućnosti tekstila i srodnih medija. Prva izložba iz ciklusa održana je 2014. godine i dala je snažni podstrek osavremenjavanju i oživljavanju umetničke izlagačke scene u Srbiji.

ŠOK KORIDOR U KINOTECI: Deset ostvarenja Pitera Džeksona!

Foto: Beta/AP

Od srede 18. do nedelje 22. januara u ciklusu „Šok koridor predstavlja“ Jugoslovenske kinoteke na programu je deset ostvarenja koje je režirao poznati novozelandski reditelj, scenarista i producent Piter Džekson. Džeksove čuvene ekranizacije Tolkinovih dela i drugi filmovi koje potpisuje kao autor pred Beograđanima su na velikom platnu u sali u Uzun Mirkovoj 1.

KOLARČEVA ZADUŽBINA: Beogradska filharmonija izvodi KONCERT ZA POČETNIKE 2!

Foto: Tanjug

U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, orkestar Beogradske filharmonije održaće koncert u jednom od svojih, ljubiteljima muzike dobro poznatih, ciklusa. Na redu je novi nastup u seriji “Za početnike”, drugi u tekućoj sezoni. Orkestrom će dirigovati Danijel Rajskin, stalni gostujući dirigent od naredne 2017/2018 sezone, a solista na violini je japanska umetnica Akiko Suvanai, koju je beogradska publika imala priliku da čuje u junu 2015. godine, takođe na Kolarcu.

PRETPREMIJERA U PIROTU: Drugi deo Zone Zamfirove u Domu kulture! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube

Pretpremijera filma "Vrati se, Zone", koji je letos sniman u ambijentu Muzeja Ponišavlja u Pirotu, biće održana 21. januara u bioskopu Doma kulture u tom gradu a očekuje se dolazak ekipe od dvadesetak glumaca, reditelja i producenata. Drugi deo filma "Zona Zamfirova" sniman je u septembru prošle godine u ambijentu Muzeja Ponišavlja, a Pirot je bio i kooproducent filma, pored Beograda, Sente, Valjeva, Niša, Surdulice i Novog Pazara.

DVA FILMA O KRSNOJ SLAVI u Etnografskom muzeju!

Dva filma na temu krsne slave biće prikazana kino-sali Etnografskog muzeja u Beogradu, najavili su iz ove ustanove kulture. Prvi je ''Krsna slava'' - film koji je pratio nominaciju slave za Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva 2014. godine. Drugi film je ''Krsna slava u Šumadiji'' autora Nikole Stankovića i Velibora Lazarevića iz 1996. godine.

Foto: Andrej Nihil

Pozorišne predstave u Konaku kneza Miloša

Foto: Beta

Za vikend nove predstave. Muzičko-scenski igrokaz "Što se bore misli moje" igraće se prvog i trećeg vikenda u mesecu (21. i 22. januar, 4, 5, 18. i 19. februar, 4, 5, 18. i 19. mart u 16 časova), dok će monodrama "Mudri i junačni vojvoda Janko Katić" biti na programu poslednjeg vikenda u mesecu (28. januar, 25. februar, 25. i 26. mart u 16 časova).

#Događaji iz oblasti kulture | nauke i umetnosti

#Kolarac

#Nauka

#Pozorište

#Umetnik

#kultura

'