AKTUELNO

Hor "The International Belgrade Singers", u okviru svoje Božićne i Novogodišnje sezone "Holly Jolly", održaće treći koncert 15. januara u 20 sati u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“, Džordža Vašingtona 12.

Koncert je humanitarnog karaktera, umesto ulaznice je dobrovoljni prilog, a sva prikupljena sredstva su namenjena Dnevnom centru za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, Čukarica.

Hor "The International Belgrade Singers", osnovan je 2012. godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Hor broji oko 40 članova i okuplja predstavnike diplomatskog kora, međunarodne zajednice, strane studente na školovanju u našoj zemlji, kao i domaće horiste i ljubitelje muzike.

Oni pevaju na više jezika, izvode dela klasične i savremene horske i džez muzike, koja su osvežena specijalno napisanim aranžmanima. Nastupali su u gotovo svim dvoranama u Beogradu, u Novom Sadu, Zaječaru, Tršiću, Loznici, Somboru itd.

Hor "The International Belgrade Singers" vodi Olga Milićević, Master dirigent, osnivač i glavni dirigent nekoliko horova u Srbiji.

I na ovom koncertu nastupiće specijalni gosti, solista, latino zvezda iz Venecuele, Hose Felix Ceballos Ibarra, Ljubomira Pjevović, bas i violinsko-klavirski duo koji čine Nevenka Tatić i Svetlana Kalaba.

Svi koncerti su humanitarnog karaktera u skladu sa motom "Odužimo se svojim doprinosom zajednici u kojoj živimo".

#Hor

#Humanitarna akcija

#gvarnerius

'