AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

Izložba "Skepsis" Tijane Kojić u galeriji ULUS-a

Foto: Wikipedia

Samostalna izložba "Skepsis", beogradske umetnice Tijane Kojić, biće otvorena u galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) u Beogradu.  Izložbena celina "Skepsis", čiji je fokus na pitanjima posmatranja i misaonih procesa koji vode u sumnju, predstavlja novi sloj prethodnog ciklusa "Stratum", prikazanog beogradskoj publici u galeriji Grafički kolektiv početkom prošle godine, najavili su organizatori.

Novi film Bena Afleka od 12. januara u bioskopima u Srbiji

Foto: Pixabay.com

Novi film Bena Afleka "Zakon noći" naćiće se u bioskopima širom Srbije od četvrtka, 12. januara, saopštili su distributeri.  Radnja filma smeštena je u Boston, 1920-ih godina. Tema ostvarenja je prohibicija a priča prati grupu individualaca i njihovo snalaženje u svetu organizovanog kriminala. Aflek je režirao film po sopstvenom scenariju, zasnovanom na istoimenom romanu Denisa Lehana, poznatog ranije po knjizi "Shutter Island", prema kojoj je takođe snimljen film.

ZA NAJMLAĐE: Proslava Nove godine na Trgu bajki!

Foto: Fonet

Povodom proslave Nove godine po julijanskom kalendaru, u petak, 13. januara, biće organizovan program za decu na Trgu bajki i u velikoj sali Ustanove kulture "Vuk" u Beogradu, saopštili su organizatori. Program, koji počinje u 13 časova na platou ispred UK "Vuk", organizuju Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda, Dečiji kulturni centar Beograda i Ustanova kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

Izložba slika Ljubinke Šibe Fimić u Gvarneriusu

Foto: Pixabay.com

Izložba slika poznate likovne umetnice i pesnikinje Ljubinke Šibe Fimić "Srpski junaci Kosovske bitke, vladari večnosti" otvorena je u Centru lepih umetnosti "Gvarnerius". Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu pastela i ulja na platnu sa nacionalnom tematikom, koji dočaravaju likove i trenutke sudbonosne bitke za srpski narod i koji predstavljaju autorkin omaž ne samo prošlosti, već i sadašnjosti, navodi se u saopštenju "Gvarneriusa".

KONCERT ZA ZNALCE: Sedma Bruknerova simfonija u izvođenju Beogradske filharmonije!

Foto: Tanjug

Na drugom koncertu u ovoj sezoni "namenjenom znalcima" Beogradska filharmonija u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine izvodi poznatu Sedmu simfoniju austrijskog kompozitora Antona Bruknera.  Orkestrom diriguje rumunski dirigent, maestro Kristijan Mandeal, koji je i ranije sarađivao sa Beogradskom filharmonijom.

I. P.

#Događaji iz oblasti kulture | nauke i umetnosti

#Galerija ULUS

#Pregled vesti

'