AKTUELNO

Ulaz je besplatan.

U nedelju u 11 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine Pevačka družina „Rukovet“ održaće Božični koncert srpske duhovne muzike.

Na programu su kompozicije osnivača „Rukoveti“ Dragana Mlađenovića, a horom diriguje Milica Radivojević.

Milica Radivojević je završila je specijalističke studije dirigovanja u klasi prof. Bojana Suđića pod čijim je mentorstvom završila i master akademske studije dirigovanja (2013) na FMU u Beogradu. Takođe je završila i master studije iz simfonijskog dirigovanja na Univerzitetu za Muzičke i izvođačke umetnosti u Gracu kod maestra prof. Martina Zigharta (Austrija). Kao jedan od najboljih studenata tokom celokupnih studija, bila je stipendista Ministarstva prosvete i Fonda za mlade talente „Dositeja“.

Na polju simfonijskog i horskog dirigovanja usavršavala se sa vrsnim stručnjacima različitih kultura – neki od njih su Jorma Panula, Genadij Dmitrjak, Johanes Kern, Volfganf Bozic i mnogi drugi. Nastupala je i radila sa istaknutim horovima u zemlji i inostranstvu kao što su Operski hor Narodnog pozorišta u Beogradu, „Savarija simfonijski orkestar“ (Mađarska) i drugi. Dobitnica je nagrade za najboljeg dirigenta na horskom festivalu „Horovi među freskama“ (Beograd, 2015).

I. P.

#Hor

#Kolarac

#koncert

#pevač

'