AKTUELNO

Zvezda sada ima obe pobede, a Monako ima pobedu i poraz.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras kao gosti Monako sa 66:63 (17:6, 12:18, 8:20, 29:19), u utakmici drugog kola Grupe A u Evrokupu.

Ekipe na početku utakmice nisu bile efikasne, Monako je poveo sa 4:0, a Zvezda je postigla koš tek u petom minutu kada je Muhamed Faje postigao "trojku". Beogradski tim je posle toga napravio seriju, pa je prvu deonicu završio vodjstvom od 17:6.

Monako je u drugoj četvrtini predvodjen pre svih Elmedinom Kikanovićem zaigrao bolje, izjednačio je na 24:24, ali su gosti ipak sa pet poena prednosti (29:24) otišli na odmor.

U drugom poluvremenu, pri rezultatu 31:28 za Zvezdu utakmica je prekinuta pošto se pokvario semafor i uredjaj za statistiku. Kada je utakmica nastavljena Monako je napravio veliku seriju 18:0 i poveo sa 42:31. Zvezda je tek posle više od šest minuta postigla koš, kada je "trojku" postigao Džo Regland. Crveno-beli su promašivali slobodna bacanja, a četvrtinu su završili zaostatkom od sedam poena.

Poslednja deonica počela je "trojkama" Stratosa Perperoglua i Kikanovića sa druge strane. Grčki košarkaš je zatim ponovo bio precizan za tri poena, a posle poena Reglanda Zvezda je prišla na 47:48.

Zvezda je preko Filipa Čovića izjednačila na 53:53, a povela je poenima Bilija Berona za 56:55. Ekipe su se posle toga smenjivale u vodjstvu, da bi Regland "trojkom" za 64:61 "prelomio" utakmicu.

Zvezda sada ima obe pobede, a Monako ima pobedu i poraz.

U narednom, trećem kolu, Zvezda će 16. oktobra u Beogradu igrati protiv Andore, a Monako će u Nemačkoj igrati protiv Ulma.

#KK Crvena zvezda

#Košarka

'