AKTUELNO

Sedamnaesta sezona drugorangiranog evropskog klupskog takmičenja (ULEB kup 2002-2008, Evrokup 2008-), koja šampiona nagrađuje evroligaškom ulaznicom, za naše predstavnike počinje današnjim duelom Crvene zvezde i nemačkog Ulma (A grupa) u hali "Aleksandar Nikolić" (19.00). Partizan startuje sutra iz italijanskog Trenta (20.30) u okviru C grupe.

Crveno-beli se vraćaju u Evrokup posle četiri godine, u sezoni 2013/2014. su, nakon eliminacije iz Evrolige, prešli u ovo takmičenje i dogurali do polufinala u kojem ih je zaustavio Uniks. Sada su, po prognozama kladionica, peti favorit za titulu sa kvotom 7, iza Lokomotive, Valensije, Unikahe i Uniksa (crno-beli 19. sa kvotom 60).

Na prvom koraku susrešće se sa Ulmom, koji je pretprošle sezone u Bundesligi nanizao 27 pobeda i završio kao prvi u ligaškom delu, ali prošle nije prišao ni blizu tog dostignuća (10. u šampionatu, skor u Evrokupu 2-8). Zvezdini navijači videće u timu trenera Torstena Libenata i neka poznata lica: svog bivšeg igrača Rajana Tompsona koji je 2015. opstao u crveno-belom dresu samo dva i po meseca, kao i prošlogodišnjeg beka Partizana Patrika Milera.

- Želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Ulma, jer je početak veoma važan, posebno zbog činjenice da je Evrokup ove sezone izuzetno jako i kvalitetno takmičenje sa mnogo dobrih timova - kaže Zvezdin trener Milan Tomić. - Naš prvi protivnik je ekipa iz vrha nemačke košarke, koja napreduje u svakom segmentu. Zato je važno da odigramo kvalitetno, da navijači kao naš šesti igrač budu na kraju zadovoljni i prikazanim i rezultatom.

Na otvaranju sezone u nemačkoj ligi, Ulm je proteklog vikenda na svom terenu poražen od šampiona Bajerna (78:83).

- Nalazimo se u veoma kvalitetnoj grupi - kaže bek crveno-belih Ognjen Dobrić. - Generalno, Evrokup je jako takmičenje sa dosta timova koji imaju i evroligaško iskustvo. Želimo da dobro počnemo nastup u ovom takmičenju, uz veliku podršku navijača i svo uvažavanje ekipe Ulma.

Četiri najbolja tima iz grupa plasiraće se u top 16 fazu (četiri grupe sa po četiri ekipe). Po dve najbolje izboriće učešće u eliminacionom delu (od četvrtfinala do finala plej-of serije na dve pobede).

PAROVI 1. kola

GRUPA A danas: Galatasaraj - Andora (19.00), C. zvezda - Ulm (19.00).Sutra: Breša - Monako (20.30). GRUPA B danas: Alba - Tofaš (20.00), Gdinja - Lokomotiva (20.00).Sutra: Limož - Cedevita (20.30). GRUPA C danas: Valensija - Asvel (20.45).Sutra: Zenit - Ankara (19.00), Trento - Partizan (20.30). GRUPA D danas: Lijetuvos r. - Unikaha (18.00). Sutra: Frankfurt - Torino (17.00), Mornar - Uniks (19.00).

#KK Crvena zvezda

'