AKTUELNO

Američki košarkaš Džejms Vudvard potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa MZT Skoplje.To je drugi Amerikanac koji je ovog leta došao u tim košarkaškog vicešampiona Makedonije, posle sezone u litvanskom Nevezisu, a pre njega je došao plejmejker Lester Medford.

Kako je saopštio MZT, 24-godišnji Vudvard (visok 191 centimetar) je eksplozivan timski igrač preciznog šuta, koji igra na obe bekovske pozicije i koji će "definitivno biti jedno od najačih ofanzivnih oružja" skopskog tima.

U jakom prvenstvu Litvanije je, kako se navodi, prosešno imao 9,8 poena po utakmici, tri skoka i 2,1 aistenciju, dok je u Fiba Evrokupu prosečno postizao 10,1 poen, uz 3,9 skokova i 1,8 asistencija.

Vudvardu će ovo biti treća evropska sezona, otkako je debitovao u timu francuskog Ruana. Prethodno je u SAD u dresu Univerziteta "Tulsa" odigrao četiri sezone u najboljoj diviziji NCAA lige.

Amerikanac Džejms Vudvard je poslednje (četvrto) strano pojačanje MZT Skoplje, koji sada, kako je saopšteno, u timu ima devet košarkaša ;"spemnih da ostave srce na terenu da bi ostvarili zacrtane cilljeve – osvajanje dvostruke krune u šampionatu Makedonije i borbu za vrh regionalne ABA 2 lige".

#Košarka

#Makedonija

'