AKTUELNO

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak, pred prvu utakmicu četvrtfinala Superlige Srbije protiv Mega Bemaksa, izjavio da je protivnik rasterećen, ali i motivisan da napravi iznenađenje.

- Pred nama je jasan put koji moramo preći kako bismo došli do željenog cilja. Igramo protiv tima koji nam je na poslednjoj utakmici, odigranoj u Kragujevcu, pokazao koliko možda da bude opasan. Borbeni su, veoma talentovani, igraće rasterećeno, ali im neće nedostajati motiva da dođu do pobede. Sa druge strane, motivisani ćemo biti i mi, a verujem i da podrška sa tribina neće izostati - rekao je Čanak za klupski sajt.

Kapiten Partizana Novica Veličković naglasio je karakter i talenat Meginih igrača, ali i upozorio da greške u ovoj fazi takmičenja mogu biti skupocene.

- U ovoj fazi sezone, greške se skupo plaćaju. Od sutra, pa do kraja prvenstva, moramo da igramo svaku utakmicu kao da je u pitanju peti meč finala. Protivnik nam je Mega, tim koji ima puno talenata, koji ima dobar karakter i potrebnu sportsku drskost da svakome izađe na crtu sa ambicijom da odnese pobedu. Ipak, favoriti smo mi i to je uloga koju moramo da opravdamo energičnom i pametnom igrom - rekao je Veličković.

Prva utakmica četvrtfinala Superlige između Partizana i Mega Leksa igra se sutra od 20 sati u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", a plasman u polufinale obezbediće ekipa koja prva dođe do dve pobede.

#KK Mega Leks

#KK Partizan

#Nenad Čanak

'