AKTUELNO

Istorijski finalni turnir fajnal for Evrolige održava se u Beogradu od 18. do 20. maja i to je prvi put u istoriji ovog takmičenja da se završni turnir igra u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će ceo svet večeras gledati u Beograd i navijati, te da je sve spremno za polufinalne utakmice košarkaškog takmičenja Evrolige „Fajnal For 2018”. On je naglasio i da u Beograd stižu visoke zvanice iz zemalja čiji su klubovi učesnici takmičenja, što dokazuje koliko je važno što je Beograd domaćin „Fajnal fora”.

Siniša Mali, koji je i predsednik Organizacionog odbora ovog takmičenja, naveo je da je u Beograd stiglo više od 15.000 navijača i ljubitelja košarke iz celog sveta.

– Samo iz Turske je došlo više od 8.000 navijača, a iz Litvanije 3.000. Prema informacijama koje imamo, ukoliko turski klub uđe u finale, doći će još 8.000 njihovih navijača. Svi hotelski kapaciteti su popunjeni, na ulicama se čuju strani jezici, restorani su prepuni turista. „Fajnal for” se oseća na svakom koraku u gradu – rekao je gradonačelnik.

On je najavio da će, osim dolaska predsednice Litvanije, koja je sinoć doputovala, u Beograd doći i premijer te zemlje, kao i pet ministara Vlade Španije ukoliko se Real Madrid nađe u finalu, što dovoljno govori o značaju „Fajnal fora”.

– Upravo zbog toga smo se toliko borili za ovo takmičenje. Siguran sam da će sve proći u najboljem redu. Mesecima smo se pripremali i nema sumnje da će Beograd danas i za dane vikenda pokazati zašto je postao nezaobilazna turistička destinacija – naveo je Siniša Mali.

#Beograd

#Siniša Mali

'