AKTUELNO

Prva utakmica finala plej-ofa ABA lige između košarkaša Crvene zvezde i Budućnosti biće odigrana večeras u 19 sati u Beogradu.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević uoči starta finalne serije plej-ofa izjavio je da izuzetno respektuje Podgoričane, ali da je cilj njegovog tima jasan - nova titula i Evroliga.

- Danas smo tu gde smo želeli da budemo na početku ove sezone, u finalu, sa prednošću domaćeg terena. Koji god protivnik da je bio u finalu, to je protivnik koji je zaslužio i koji zaslužuje respekt. Utakmica sa velikim ulogom i velikim značajem jer nosi Evroligu. Ostao je poslednji korak, izuzetno težak za bilo koju ekipu koja se nalazi u finalu, ali naši prioriteti se znaju - rekao je Alimpijević na konferenciji za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kako je naveo, ekipa ulazi u finale sa najvećom dozom ozbiljnosti i spremnosti.

- U poslednjih nekoliko utakmica pružamo dobre partije, vidi se dodatna ozbiljnost i dobra energija kod svih u timu. Verujem u ove momke. Očekuje nas jedna teška finalna serija. Ono što mi je posebno drago, što sam video u trećoj utakmici protiv Mornara onoliki broj ljudi i fenomenalnu atmosferu. To je, definitivno naš vetar u leđa, igrač sa tribina - kazao je Alimpijević.

Zvezdin trener nije zabrinut što je Budućnost dobila oba meča u ligaškom delu.

- Te utakmice su nam dolazile u momentima kada smo se vraćali sa gostovanja ili velike potrošnje u EL, što ne umanjuje njihove pobede, one su na mestu, sa mnogo trojki i ubačenih šuteva. Mi ove sezone igramo protiv njih u dvorani "Aleksandar Nikolić" prvi put. Oni i mi smo svesni da tu nemamo porazove sezone, to je nešto što donosi dodatnu energiju i samopouzdanje za naše igrače - zaključio je Alimpijević.

Zvezdin prvotimac Stefan Janković istakao je da je ekipa maksimalno spremna.

- Finale je finale. Mi se spremamo maksimalno, da odigramo maksimalno, dobro i borbeno. Očekivanja znamo, biće borbeno, čvrsto, kako i treba kada se igra finale i za trofej. Oni su jako dobra ekipa, očekuju nas teške utakmice, ali nema šta tu mnogo da se priča, finale je finale i znamo šta želimo - rekao je on.

#ABA Liga

#KK Budućnost

#KK Crvena zvezda

#Košarka

'