AKTUELNO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, posle pobede nad Austrijom, nije bio zadovoljan kako je ekipa pristupila meču u Beču, ali istakao da je ponosan što je do kraja verovala u triimf.

Srbija je savladala Austriju 82:81 tako što je nadoknadila dvocifren zaostatak, odnosno trojkom mladog Alekse Avramovića 22 sekunde pre kraja i obezbedila plasman u naredni krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

- Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo, verovali smo u sebe do samog kraja i uspeli da pobedimo. Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu. Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč - rekao je Đorđević posle utakmice, a prenosi KSS.

Prema njegovim rečima možda su neki košarkaši bili uljuljkani zbog pohvala.

- Ne kažem da smo potcenili tim Austrije, ali ono što sam video u svlačionici pred utakmicu, nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč. Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama.

Đorđević se zahvalio navijačima kojih je u velikom broju bilo u Beču.

- Atmosfera je bila sjajna i izuzetno mi je drago zbog njih, što smo na kraju došli do ove teške pobede, oni su to zaslužili.

Junak meča Aleksa Avramović očekivao je težak duel sa Austrijancima.

- U prvom poluvremenu smo igrali loše, dozvolili smo im da igraju svoju igru. Na početku drugog dela primili smo mnogo lakih poena, dozvolili protivniku da ponovo napravi prednost. Ipak, verovali smo u sebe i u završnici napravili preokret. Veliko hvala publici koja nas je sjajno bodrila, ovo je pobeda za njih - zaključio je Avramović.

Srpski košarkaši sledeći meč u kvalifikacijama igraju u Gruziji 29. juna.

#Aleksandra Đorđević

'