AKTUELNO

Košarkaši Partizana izgubili su od Olimpije u Ljubljani sa 89:87 u 20. kolu ABA lige

Trener crno-belih Nenad Čanak kaže da se ne opterećuje kalkulacijama oko četvrtog mesta ABA lige i da će njegov tim dati sve od sebe da dođe do pobede.

Tri kola pre kraja regularnog dela ABA lige crno-belima su potrebne tri pobede, uz tri poraza Mornara, za plasman u plej-of, ali Čanak naglašava da će Partizan pokušati da uradi sve što je u njegovoj moći.

- Još tri kola su ostala do kraja lige, videćemo da li za nas to znači i do kraja šampionata. Pokušaćemo da odigramo najbolje što u ovom trenutku možemo, dođemo do pobede i tako uradimo sve što je do nas. Kalkulacije nas ne zanimaju, Partizan mora u svakoj utakmici da ide na pobedu - poručio je Čanak.

Crno-belima na ruku ide pobeda Cedevite nad Mornarom u Baru 94:89.

TOK MEČA

Produžetak:

- Dva penala je realizovao Oliver, ali brza trojk Veličkovića - 88:87. Osam sekundi do kraja.

- Posle tajm-auta Olimpije, trojka Olivera, a Vilijams-Gos nije uspeo da uzvrati na isti način - 83:84. Morgan je bio polovičan sa penala, a onda je Morgan "promešao" odbranu Partizana za vođstvo Slovenaca - 86:84.

- Nova trojka Špana, koji nema milosti prema crno-belima - 80:77. Izjednačio je Veličković, a onda dve kontre Partizana i crno-beli vraćaju vođstvo posle koševa Vilijams-Gosa i Marinkovića - 80:84.

Četvrta četvrtina:

- Morgan je pogodio za preokret, ali je Vilijams Gos doneo izjednačenje. Na kraju je Von promašio pobedu i igraće se produžetak - 77:77.

- Neizvesna završnica, dva minuta do kraja, Partizan ima tri poena prednosti - 72:75. Nerešeno posle trojke Špana i tajm-aut Čanka - 75:75.

- Dvocifrena prednost za Partizan posle koša Gagića (61:71), ali onda dve trojke Špana - 67:73. Još četiri minuta do kraja.

- Špan je promašio trojku za izjednačenje, a u kontri koš Sija uz faul, pa su crno-veli prekinuli seriju Olimpije - 59:65. Novi koš Sija, a onda i poeni Aranitovića sa penala - 61:69.

- Za minut i po se istopila prednost Partizana i posle serije 7:0, Čanak traži tajm-aut - 59:62.

Treća četvrtina:

- Dvocifrena prednost za Partizan na kraju treće deonice - 52:62.

- Serija Olimpije sada traje, poeni Begića, a posle tajm-auta Čanka, Von je sa četiri poena zaustavio nalet Ljubljančana - 50:58.

- Sada i Gos ubacuje trojku, pa je trener Olimpije bio primoran da tajm-autom prekine seriju od 10:0 Partizana - 44:52. Von je nastavio seriju crno-belih, pre nego što je Bubnić prekinuo niz gostiju, a onda i koš Badžima - 48:54.

- Međutim, usledila su četiri poeni VIlijams-Gosa, a potom i trojka Vona za ponovno vođstvo Partizana - 44:49.

- Bolji početak domaćina na startu drugog poluvremena i Olimpija je preokrenula - 44:42.

Druga četvrtina:

- Morgan je sa penala dodatno smanjio zaostatak, a onda je VIlijams-Gos uz zvuk sirene promašio trojku - 36:37.

- Bolji finiš Olimpije, koja je prišla na tri poena zaostatka - 34:37 minut pre kraja poluvremena.

- Koš za koš se igra, za Partizan su pogodili Gagić i Von - 28:35.

- Polako ali sigurno, crno-beli povećavaju prednost, a na startu druge doenice Bandža Si se razigrao - 23:31.

Prva četvrtina:

- Još jedna trojka Vilijams-Gosa za kraj prve deonice - 18:23.

- Razigrao se sada Vilijams-Gos, vezao pet poena i crno-beli imaju nešto osetniju prednost - 16:20.

- Nešto bolji početak Partizana, koji od početka utakmice ima prednost. Novica Veličković je vezao dva koša na startu, a potom i trojka Vanje Marinkovića - 8:10.

#ABA Liga

#KK Partizan

#poraz

'