AKTUELNO

Rukovodstvo Evrolige pokrenulo je pre nekoliko dana disciplinski postipak protiv KK Crvena Zvezda, zbog skandaloznih transparenata sa kojima je jedan deo navijača ovog kluba dočekao novog centra Zvezde, Alena Omića.

- To što se dogodilo, pokazuje koliko je kompleksno i teško voditi jedan veliki klub kao što je Crvena Zvezda, sa velikom armijom navijača, ali njih nikako ne možemo nazvati huliganima - naglasio je Nebojša Čović, predsednik KK CZ.

Kako kaže, nije isključiv da ne postoje huligani, ali je jako važno da budemo precizni i da ne banalizujemo stvari.

Čović napominje da treba da radimo jedni sa drugima, da je njegovo da donosi odluke koje su u finkciji boljeg ostvarenja sportskog cilja.

- Alen Omić je došao u klub, to je centar koji nama donosi određenu prednost, on časno nosi taj dres kluba i iz srca je prihvatio sve to i veliki je profesionalac. I drugo, to je posao, zamislite kada bi neko na poslu gledao kakva je nečija etnička ili nacionalna pripadnost. Međutim, ono što je zajedničko za sve jeste ljubav prema Crvenoj Zvezdi - rekao je Čović.

Foto: Printscreen

Kako kaže, do štete se dolazi, ali ga raduje jučerašnja odluka UEFE i FIFE, da će CZ fudbalski klub imati navijače na utakmici protiv CSK.

- Moram vrlo jasno da kažem da se ne radi o bilo kakvoj podeli sa naše strane, niti o bilo kakvoj pokvarenosti sa naše strane, a ono što je najsmešnije ali ne u vidu demanta je priča da mi nemamo ambicije, Zvezda uvek ima ambicije i uvek će se ambiciozno ponašati, ali će biti realna - rekao je Čović.

On je rekao da moraju da se ponašaju odgovorno u smislu realnih mogućnosti i onoga čime raspolažu, i dodao: - Moj apel je da se ne delimo, da će sve to doći na svoje.

#KK Crvena zvezda

#Nebojša Čović

'