AKTUELNO

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Klivlend 99:92 u Ouklendu duelu dva najbolja tima NBA lige.

Šampionu je pripao sudar ekipa koje su igrale tri prethodna NBA finala u izjednačenom i neizvesnom meču, koji je na kraju rešen 24 sekunde pre kraja kada sudije nisu svirale očigledan faul Kevina Durenta na Lebronu Džejmsu na tri razlike za Voriorse, a potom je Drejmond Grin na drugoj strani bio siguran sa penala.

Grin je utakmicu završio sa trip-dablom - po 12 poena i skokova, uz 11 asistencija, Durent je ubacio 25, a Klej Tompson 24, dok je kod Kavsa najefikasniji bio Kevin Lav sa 31 pogotkom, a Džejms imao 20.

Golden Stejt je sa novom pobedom ostao prvi na Zapadnoj konferenciji sa skorom 27-7, a Klivlend treći na Istoku sa 24-10.

U prazničnom programu odigrane su još četiri utakmice, a slavili su Filadelfija, Boston, Oklahoma i Minesota.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica vratio se na parket posle više od mesec dana i sa jednim poenom učestvovao u pobedi Minesote u Los Anđelesu protiv Lejkersa 121:104.

Bjelica je, nakon što se oporavio od povrede skočnog zgloba, igrao šest minuta i imao još dva skoka.

Timbervulfse su vodili Tadž Gibson i Džimi Batler sa po 23 poena, dva više od Karla Entoni-Taunsa, dok domaćem timu nije pomogao ni Kajl Kuzma sa 31.

Isti broj poena, uz 11 asistencija, ubacio je Rasel Vestbruk u trijumfu Oklahome nad Hjustonom 112:107, a veliku pomoć imao je u Polu Džordžu sa 24 i Karmelu Entoniju sa 20.

Vašington je bio bolji od Bostona na gostovanju 111:103, kao i Filadelfija u Njujorku 105:98.

#KK Golden State Warriors

#Košarka

#NBA

'