AKTUELNO

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak preuzeo je odgovornost za večerašnji poraz njegove ekipe od Mornara.

- Izuzetno tešak i bolan poraz za nas. U jednoj utakmici gde za tri četvrtine primiš 91 poen malo je reći - sramotno. Svakako da je na treneru najveću odgovornost kad sa plus 20 utakmica ode u minus - rekao je Čanak novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Partizan je večeras izgubio od Mornara sa 93:98 u utakmici 13. kola ABA lige, iako je imao prednost od 20 poena razlike.

Dešavaju se stvari koje ne priliče da se dešavaju igračima Partizana, potpuno nepotrebna nervoza, želja za nekim košem više, a pri tom totalno zanemarivanje odbrambenih zadataka i dogovora koji smo imali", rekao je Čanak i ponovio da je najveća odgovornost na njemu.

- Nisam uspeo da iskontrolišem utakmicu. Nismo imali rešenja za Lukovića i opet nam se dešava da protivnik ima dobar procenat za tri poena, što nije slučajno već je posledica naše loše odbrane - dodao je trener Partizana.

On je naveo da je situacija teška, ali da će ekipa dati sve od sebe da se "skupi", da ispravi greške i pokaže da ima karakter.

Na konstataciju novinara da se trener promenio, a da su problemi u igri i dalje isti, Čanak je rekao: "Kad nešto što radiš na treningu ne funkcioniše na utakmici, svakako da je odgovornost trenera".

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da je njegova ekipa upisala veliku pobedu.

- Dve godine igramo, ovo je peta utakmica, uključujući i onu u ABA kupu pre početka prvenstva, i svaka je bila neizvesna do kraja. Ja sam i u najavi rekao da dolazimo da probamo da dobijemo Partizan. Nisam to rekao iz čistog hira, nego sam znao da možemo da odigramo, verujući u kvalitet koji imamo i to neko samopouzdanje koje je zaista strahovito napredovalo - rekao je Pavićević.

On je naveo da njegova ekipa u prvom poluvremenu nije postojala na terenu, ni u odbrani ni u napadu.

- Jedino što je bilo dobro u tom prvom poluvremenu je to što je, ja bih rekao, Partizan počeo rano da slavi i i dozvolio nam je da dodjemo na 13 razlike, 13 razlike je danas u košarci ništa, to su dve dobre odbrane, dve trojke i u igri si. To se i desilo - rekao je Pavićević.

Trener Mornara je rekao da je njegova ekipa u drugom poluvremenu izbacila Partizan iz ritma, odnosno da je crno-bele uhvatila panika kada se razlika spustila ispod 10 poena.

- Izbacili smo ih ritma, počeli su da promašuju, mi smo počeli da pogadjamo... To je košarka. Za nas ovo znači puno, dobiti Partizan u Pioniru se retko dešava, čestitam igračima na velikoj pobedi - rekao je Pavićević.

#Nenad Čanak

#Odgovornost

'