AKTUELNO

Košarkaši Denvera pobedili su rano jutros na svom terenu ekipu Oklahome sa 102:94, uz još jedan dabl-dabl učinak srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Jokić je na terenu proveo 28 minuta i za to vreme je postigao 15 poena, uz 11 skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Emanuel Mudiej sa 21 poenom, od kojih je 10 ubacio u poslednjoj četvrtini, dok je Pol Milsap dodao 17 poena.

Na drugoj strani, najbolji je bio Karmelo Entoni sa 28 poena. Rasel Vestbruk i Pol Džordž su utakmicu završili sa po 13 postignutih poena.

Denver je upisao sedmu pobedu od početka sezone u 12 mečeva, dok Oklahoma ima skor od četiri pobede i sedam poraza. Oklahomi je ovo bio četvrti uzastopni poraz.

Košarkaši Sakramenta su na domaćem terenu pobedili Filadelfiju sa 109:108, a trijumf Kingsima doneo je Dearon Foks poenima 13,4 sekunde pre kraja meča.

Kingse su do pobede predvodili Zek Rendolf sa 20 i Džastin Džekson sa 19 poena, a solidnu partiju pružio je i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović. On je za 23 minuta provedena na terenu postigao devet poena, uz tri skoka, dve asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

U redovima Filadelfije Robert Kovington je ubacio 24 poena, a Džoel Embid je dodao 22.

Sakramento je upisao treću pobedu, ali je i prekinuo niz Filadelfije od pet mečeva bez poraza.

Košarkaši Vašingtona su slavili protiv Los Andjeles lejkersa sa 111:95 predvodjeni Džonom Volom, Bredlijem Bilom i Oto Porterom koji su ukupno ubacili 65 poena.

Vol je utakmicu završio sa 23 poena, Bil je ubacio poen manje, a Porter 20 poena uz 11 skokova. Bruk Lopes i Džordan Klarkson su u poraženom timu bili najefikasniji sa po 15 postignutih poena.

Toronto je bio bolji od Nju Orleansa sa 122:118.

Reptorse je do sedme pobede u sezoni predvodio Demar Derozan koji je postigao 33 poena, od čega je 12 poena ubacio u poslednjih sedam minuta utakmice. Serž Ibaka je postigao 19, a Kajl Lauri poen manje za pobednički tim.

Nju Orleansu nije pomogla ni dobra partija Džrua Holideja koji je sa 34 poena i 11 asistencija upisao najbolji učinak u sezoni. Demarkus Kazins je dodao 20 poena, uz 15 skokova.

Košarkaši Hjustona su na svom terenu pobedili Klivlend sa 117:113, a za to je bio najzaslužniji Džejms Harden koji je meč završio sa tripl-dabl učinkom.

On je postigao 35 poena, a upisao je i 11 skokova i 13 asistencija. On je imao i pet ukradenih lopti i jednu blokadu. U pobedničkom timu istakli su se i Erik Gordon sa 20 poena i Klint Kapela sa poenom manje.

U redovima Klivlenda Lebron Džejms je postigao 33 poena, Džef Grin 27, a Kevin Lav 17, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

Hjuston je ovim trijumfom produžio pobednički niz na četiri meče bez poraza, dok su Kavalirsi upisali sedmi poraz od početka sezone.

#NBA

#Pobeda

'