AKTUELNO

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras u hali "Aleksandar Nikolić" igraju prvi večiti derbi u sezoni u okviru 7. kola Superlige.

Posle skoro šest meseci pauze, kada je Partizan slavio košem Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi, crno-beli kao nominalni domaćini čekaju najvećeg rivala, aktuelnog prvaka Srbije i Jadrana, sa identičnim skorom oba tima u ABA ligi 4-2.

Čak 18 debitanata biće na parketu "Pionira", po devet na obe strane, a verovatno će najviše od njih i zavisiti ishod duela jer veliki značaj u igri Partizana daju Patrik Miler, Najdžel Vilijams-Gos i Samardo Semjuels, a Tejlor Ročesti, Džejms Feldin i Matijas Lesor u Crvenoj zvezdi.

Opšte je poznato da favorita u takvim utakmica nema, što potvrđuje i trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić.

- Favorita nema nikad u derbiju. Možda nemamo iskustvo, ali moji igrači moraju da se "napale", stisnu zube i pokažu veću borbenost nego Zvezdini - poručio je Nikolić.

Slično kao iskusni Nikolić razmišlja i mladi trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević, takođe debitant u večitim derbijima.

- Utakmice Crvene zvezde i Partizana su specifične same po sebi, jer u takvim utakmicama prestaje da bude važno ko ima kakav roster i u kakvoj je formi, već odlučuju mali detalji i male stvari. Ekipa Partizana sa pojačanjima koja je dovela, očigledno da je promenila i svoje ambicije, ali i igru na parketu. Ono što je dobro za Crvenu zvezdu da pred derbi možemo da kažemo da smo konačno kompletni i to prvi put od početka ove sezone - rekao je Alimpijević.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 21 sat u hali "Aleksandar Nikolić".

#KK Crvena zvezda

#KK Partizan

#Košarka

'