AKTUELNO

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je danas da će protiv Lijetuvos Ritasa u Evrokupu šansu dobiti mladi igraci, ali da nema predaje unapred i da će ekipa uciniti sve da zabeleži prvi trijumf na evro sceni.

"Protivnik je ekipa koja je igrala sa Žalgirisom na jednu loptu, a Žalgiris je Evroligaš. I ovo je evroligaška ekipa, oni sigurno idu na to da budu prvi u našoj grupi, imaju sedam stranaca i veoma su iskusni. Mi imamo mladu ekipu koja će pokazati svoj talenat i koliko vredi u Evropi. Osam igrača tu nije nikada igralo ABA ligu, dakle, razigravamo mlade igrače koji će dobiti priliku. Igramo bez povređenog Čakarevića koji mnogo znači u fazi odbrane, ali daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu", rekao je Nikolić i dodao da poslednje pojačanje Samardo Samjuels neće biti u timu.

Počinje NBA liga: Srbija sa pet aduta, Golden Stejt brani prsten

Mladi krilni centar crno-belih Strahinja Gavrilović istakao je da je svaka evropska utakmica značajna i pozvao navijače da pomognu.

"Sutra je prva evropska utakmica na domaćem terenu i treba pokazati šta smo sve do sada uradili. Znamo kakav je protivnik, u pitanju je iskusna ekipa, dobri šuteri, ali mi ćemo dati sve od sebe. Pozivam i navijače da dođu i podrže nas. Njihova podrška nam puno znači", rekao je Gavrilović.

Utakmica 2. kola C grupe Evrokupa između Parizana i Lijetuvos Ritasa igra se sutra od 20 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

#KK Partizan

#Miroslav Nikolić

'