AKTUELNO

Košarkaši Partizana gostovanjem u Berlinu protiv Albe sutra započinju nastup novoj sezoni Evrokupa.

Crno-beli posle tri godine opet učestvuju u Evrokupu, gde će im pored prvog rivala Albe u C grupi biti Lijetuvos Ritas, Bilbao, Limož i Lokomotiva Kubanj.

Trener Partizana Miroslav Nikolić najavio je da će pružiti šansu mladim igračima jer je prioritet ABA liga.

POBEDA SRBIJE! Orlovi se plasirali na Mundijal

"Idemo na put, nedelju dana bićemo odsutni, tako da ćemo trenirati u hodu. Znamo u kojoj fazi se nalazimo, počinje takmičenje u Evropi i gledaćemo da odigramo što bolje. Dobiće priliku mladi igrači, da ih razigramo, jer nam je ipak prioritet Zadar koji sledi u subotu. Nećemo se sigurno predavati, borićemo se, gledati da što više popravimo odbranu i igrati najbolje što možemo", poručio je Nikolić za klupski sajt.

Mladi, 17-godišnji krilni centar Marko Pecarski spreman je da debituje na međunarodnoj sceni u seniorskoj konkurenciji.

"Spremni smo i jedva čekamo da takmičenje počne. Svaki minut na terenu koji zaslužim trudiću se da maksimalno opravdam. Mlad smo tim, želimo sa se dokažemo u čemu će nam mnogo pomoći naši iskusniji igrači od kojih možemo puno da naucimo. Alba je veoma iskusan i kvalitetan tim, ali i protiv njih kao i protiv svakog drugog rivala, moramo da pružimo maksimum", rekao je Pecarski koji je tokom proteklog vikenda nastupao i za juniorski tim crno-belih.

Utakmica između Albe i Partizana igra se sutra od 20 sati u Berlinu.

#KK Partizan

#Miroslav Nikolić

'