AKTUELNO

Reprezentacija Srbije igra izgubila je u finalu Evropskog prvenstva od reprezentacije Slovenije u Istanbulu rezultatom 93:85.

Četvrta četvrtina: Slovenija je učinila najveći uspeh u istoriji svoje košarke osvojivši zlato na EP.

Treća četvrtina: Luka Dončić napušta parket zbog povrede, izgleda da je utakmica završena za sjajnog igrača Slovenije, Mačvan za to vreme koristi slobodna bacanja.

Druga četvrtina: Slovenci u transu. Serija Slovenaca od 11:0. Slovenija je trenutno u prednosti rezultatom 51:43

Prva četvrtina: Oba tima igraju dobro u napadu. Srbija posle prve četvrtine vodi 22:20.

Malo ko je očekivao ovakvo finale pre dve nedelje, Slovenija nema iskustvo finalnih mečeva, Orlovi su bili desetkovani, ali su oba tima potvrdila da im na ovom turniru nema ravnih.

Španci su osvojili bronzu protiv Rusa, Srbi i Slovenci su satima pre meča polako zakuvavali atmosferu na ulicama grada, ni Slobodan Šarenac nije imao mira od navijača, pa sve obećava spektakl u finalu.

Foto: Tanjug

Brnabić u Istanbulu, bodri naše košarkaše u borbi za zlato

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja prisustvuje večerašnjoj finalnoj utakmici Evropskog prvestva u košarci u Istanbulu, poručila je srpskim košarkašima da idu do pobede. -Pokazali ste da timski rad vodi napred, do pobede! - napisala je Brnabić na svom Tviter nalogu tokom utakmice koju prati sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom. Košarkaši Srbije se u finalu za zlato bore protiv reprezentacije Slovenije.Predsednica Vlade je prethodno bila gost na večeri koju je za dvoje premijera, Srbije i Slovenije, organizovao premijer Republike Turske Binali Jildirim.

U startnoj petorci Srbije su Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević i Kuzmić.

Navijači Srbije i slovenije napravili su sjajnu atmosferu u Istanbulu, podrška našim igračima stiže sa svih strana.

#Evropsko prvenstvo

#Košarka

#Sport

'