AKTUELNO

Srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Milan Mačvan ne žele da se zaustave na plasmanu u polufinale prvenstva Evrope u Istanbulu uoči borbe za medalju i meča sa Rusijom.

Srbija je pobedom nad Italijom 83:67 izborila plasman u četvrto polufinale u nizu na velikim takmičenjima. Polufinale između Srbije i Rusije igra se u petak od 20.30 u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem.

"Ostvarili smo prvi cilj koji smo zacrtali na pripremama, uprkos povredama stigli smo do polufinala i srećni smo. Čestitam saigračima, dobili smo još jedno četvrtfinale velikog takmičenja, što pokazuje veru i zajedništvo koji krase ovu generaciju", rekao je Bogdanović i podsetio je da izabranici Aleksandra Đorđevića uvek igraju pravu timsku košarku, pa je tako bilo i protiv Azura.

"Imali smo spreman plan za moje brzo oslobadanje od lopte ako me budu udvajali. U početku smo napravili par grešaka dok se nismo navikli na njihovu odbranu, a onda smo dali par lakih koševa i sve se otvorilo", naveo je Bogdanović, dodavši da je promašivao, ali da mu je drago što je prelomio meč kada je bilo najbitnije.

Bogdanović, pred duel sa Rusijom koja je slavila u grupnoj fazi u međusobnnom susretu, uveren je da srpska selekcija može još bolje da igra. "U polufinalu sledi drugi susret sa Rusijom na ovom turniru, znamo ih iz grupe, znamo ih iz pripremnog perioda. Izgubili smo, što je samo motiv više da ih sada savladamo. To je borba za medalju, znamo kako se to igra".

Kapiten Milan Mačvan ocenio je da su "orlovi" dominirali protiv Italijana i da je samokritika bila opravdana posle utakmice sa Mađarskom. "Osim uvoda, 35-36 minuta smo igrali kvalitetno, zaustavili Italiju na 67 poena i zasluženo ušli u polufinale. Nijednog trenutka niko od nas nije tražio nijedan izgovor. Verovali smo da možemo do polufinala, jako sam ponosan na saigrače i stručni štab", kazao je krilni centar Bajerna.

Mačvan naglašava da je do sada obavljen lavovski deo posla, ali da tu nije kraj. "Sada idemo u polufinale da se "pobijemo" sa Rusima. Dobili su nas u grupi i biće jako teška utakmica. Igraju jako i čvrsto, predvođeni Švedom koji igra neverovatno. Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe. Nismo došli do polufinala da se predamo. Mislim da ova ekipa može još dosta", zaključio je Mačvan.

#Eurobasket

'