AKTUELNO

Na tradicionalnom Fer plej turniru u basketu, u organizaciji UNICEF-a, prikupljeno je 1,3 miliona dinara za podršku prevremeno rođenoj deci i pomoć neonatoliškom odeljenju intezivne nege u Kragujevcu.

Na takmičenju u hali Dinamik na Dorćolu učestvovale su 32 ekipe iz 24 kompanije, pobedio je Telenor, a mečeve je pratio ambasador UNICEF-a i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

"Preko košarke smo deo UNICEF-a. Moramo da vodimo računa o deci i da pokažemo da smo posvećeni njihovoj budućnosti, ali i da svojim primerom učinimo društvo zdravijim. Pozivam sve igrače i kompanije da se priključe Klubu prijatelja UNICEF-a i da na taj način podrže stvaranje boljih uslova za svako dete u našoj zemlji", poručio je Đorđević.

Foto: Beta

Đorđević je nacionalni ambasador UNICEF-a od 2006, a dogovorio je novu dvogodišnju saradnju sa tom humanitarnom organizacijom.

"To što sam ambasador UNICEF-a za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio u životu. Najvažnija vrednost rada UNICEF-a je to što rešenja na kojima radi predstavljaju stvaranje jednakih šansi za svako dete da ostvari svoja prava, da se razvije i da odraste u zadovoljnu i ostvarenu odraslu osobu. A to znači stvaranje boljeg i prosperitetnijeg društva za sve".

Direktor UNICEF-a u Srbiji, Mišel Sent-Lot, zahvalio je učesnicima turnira na podršci koja će omogućiti da se obezbede optimalni uslovi za razvoj prevremeno rođenih i bolesnih beba, njihovu ishranu majčinim mlekom i negu u kojoj učestvuje cela porodica od samog početka.

Dušan Borković za PINK: Nadam se da auto neće stati! (VIDEO)

"Hvala vam što ste doprineli zajedničkom naporu UNICEF-a i Ministarstva zdravlja Republike Srbije da se ojačaju kapaciteti centara za neonatologiju koji će osigurati preživljavanje i napredak prevremeno rođenih i bolesnih beba", rekao je Sen-Lot.

Naglasio je i da je velika privilegija UNICEF-a što za ambasadora imaju legendu srpske košarke Aleksandra Đorđevića.

"Košarkaška legenda sa međunarodnom ugledom, selektor nacionalnog tima Srbije, jeste i veliki šampion za decu Srbije. On je pokazao da je posvećen, principijelan i da je uvek spreman da se zauzme za decu", izjavio je direktor UNICEF-a.

#Aleksandra Đorđević

#UNICEF

'