AKTUELNO

Srpski košarkaški reprezentativac Marko Simonović najverovatnije će propustiti Evropsko prvenstvo zbog povrede, izjavio je danas selektor Aleksandar Đorđević.

Simonović se posle pregleda u Beogradu vratio na pripreme na Kopaonik, ali sa longetom na desnoj ruci zbog problema sa šakom i palcem.

"Povredio je palac desne ruke i pod velikim je znakom pitanja. Jako je blizu da propusti šampionat Evrope", rekao je Djorđević novinarima na Kopaoniku.

Kako je dodao, Simonović je bio planiran da bude novi zamenik kapitena Miloša Tedosića nakon što se Stefan Marković povukao iz reprezentacije.

"Sada moramo da biramo novog, pokvareni su nam planovi", poručio je selektor "orlova".

Đorđević je pohvalio svoje igrače zbog odnosa prema nacionalnom timu i naveo da svih 17 kandidata zaslužuje da se nađe na kontinentalnom prvenstvu u Turskoj.

"Ne bežimo od uloge favorita, ali tu je Španija koja godinama dominira, Turska sa frenetičnim navijačima, Grci sa Adetokumpom, Slovenija sa Dragićem i Dončićem", rekao je Đorđević.

Kapiten Miloš Teodosić naglasio je da Srbija na Evropsko prvenstvo ide sa najvišim ciljevima.

"Za sada je sve odlično, radimo deo priprema koji svi manje volimo, ali je veoma važan. Jedva čekamo utakmice, očekuje nas novi izazov, ali imamo kvalitet za najviši plasman", rekao je Teodosić.

Evropsko prvensvo igra se od 31. avgusta do 17. septembra, a selekcija Srbije nalazi se u grupi sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

#Aleksandar Đorđević

#Evropsko prvenstvo

#Marko Simonović

'