AKTUELNO

Očekuje se više hiljada turista i posetilaca.

Srbija i Letonija biće domaćini Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine, odlučila je danas u Pragu Medunarodna košarkaška federacija (Fiba).

Utakmice dve grupe igraće se u Nišu i Zrenjaninu, a druge dve grupe će igrati u Letoniji. Završnica Evropskog prvenstva igraće se u Beogradu.

Promoterka Evropskog prvenstva 2019. godine je Nataša Kovačević.

Moram da zahvalim predsedniku KS Predragu Daniloviću i generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću što su mi pružili priliku da pokušam da pomognem da naša zemlja dobije organizaciju EP. To je zaista velika stvar. Takode, ogromna je čast biti u istoj prostoriji sa takvim košarkaškim imenima. Svi zajedno smo dali sve od sebe i sve je prošlo kako treba. Srce mi je puno što ćemo 2019. godine biti organizatori Evropskog prvenstva - rekla je Kovačevićeva, navodi se u saopštenju.

Srbija je u konkurenciji za dobijanje domaćinstva dve grupe ali i završnice turnira pobedila Rusiju, koja od osamdesetih godina prošlog veka nije bila domaćin velikog takmičenja.

Pročitajte još: NE BISTE JE PREPOZNALI NIKADA! Bila je najbolja teniserka sveta, evo kako DANAS IZGLEDA Australijanka srpskog porekla (FOTO)

- Verujem da je Srbija ponudila mnogo bolje i kvalitetnije uslove od Rusije. Već od ovog momenta počinje priprema i realizacija organizovanja jednog takvog dogadaja. Sigurna sam da će Srbija odlično uraditi veliki posao - navela je Kovačevićeva.

#Evropa

#Srbija

#Takmičenje

'